Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Alma ligger allerede høyt på Tripadvisors liste over de beste restaurantene i Tønsberg.

Alma ligger allerede høyt på Tripadvisors liste over de beste restaurantene i Tønsberg.

Restaurantanmeldelse: Småambisiøs nykommer i Tønsberg

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Nykommeren Alma gir deg mer enn den sedvanlige bryggekosten.

Med norgesferie under oppseiling kan det bli kamp om stolene på første rekke på brygga i Tønsberg i sommer. Nykommeren Alma har på kort tid etablert seg en rad bak, og ligger allerede høyt på Tripadvisors liste over Tønsbergs beste restauranter.

Fakta: Alma

Nedre Langgate 26A, 3126 Tønsberg
Telefon: 33 38 00 30

Meny: ★★★
Mat: ★★★★
Miljø: ★★★★
Service: ★★★★
Pris: ★★★★★

Totalt: 20

Alma har romslig uteservering, med godt gløtt til båtene i havnen, samt en meny som strekker seg noe forbi det sedvanlige på brygga. I dette nabolaget er høyt priset pizza, burger og kremet pasta med kylling, biff eller skalldyr gjennomgangstonen hvis du vil sitte i første rekke ved vannet. På Alma får du litt mer.

Mett maksimalisme

Vi kom på en dag da det var for rufsete til å sitte på uteserveringen, og helserestriksjoner førte til sosial distanse i kjellerlokalet som huser Almas spisesal. Fargerike plysjmøbler, mønsterrike tapeter og krystallrike taklamper gir en mettet og humørfylt følelse av maksimalisme.

Alma kan vise til en romslig uteservering, men på grunn av rufsete vær måtte maten nytes innendørs denne dagen.

Alma kan vise til en romslig uteservering, men på grunn av rufsete vær måtte maten nytes innendørs denne dagen.

Menyen er tilsvarende eklektisk, men med et småambisiøst preg som lokket oss hit. Her kan man legge seg midt i veien med biffsmørbrød og pasta, eller la seg rive med av en middelhavsinspirert dorade.

En forrett med kongekrabberavioli i skalldyrsbisque var imidlertid litt fattig på smaksinntrykk, og skalldyrkraften virket litt tam og tynn. Da var grillede sjøkreps bedre, pent grillet med gode smaker. Grillet kamskjell med blomkålkrem og syltet rødløk var en vellykket kombinasjon av smaker.

En flaske Meursault fra Quentin Jeannot – en mer enn passabel variant av arten – var fra den dyre enden av et lite, men helt greit kuratert vinkart.

– Komfortmat, karakteriserte Pepper maten de fikk servert på restaurant Alma.

– Komfortmat, karakteriserte Pepper maten de fikk servert på restaurant Alma.

Komfortmat

Litt krøll i kjøkkenets levering ble unnskyldt av den ferske servitøren med at det var en av hennes første dager på jobb, og vi hadde det for så vidt ikke travelt. Noen varmblodige sjeler hadde forskanset seg på uteserveringen, og ting fløt i grei harmoni på Alma denne kvelden.

Tidligere har vi smakt skalldyrpasta og Almas burger, med en litt original parmesanchips, under parasollene. Begge deler er akseptable lunsjretter. Nå kom pannestekt torsk, også den med blomkålkrem, samt kapers og stekt bacon i brunet smør og saltbakte poteter.

Torsken var godt tilberedt, tilbehøret ga spenst og smak, og blomkålkremen hadde en silkemyk konsistens.

– Dette er komfortmat, sa Pepper.

Den andre hovedretten var en dorade med klassisk middelhavstilbehør: auberginekremen baba ganoush, kapers, oliven og en oljete gremolata. Smakene var gode, men retten var kanskje litt i overkant oljete.

13

Alma har funnet seg en stil som forener det folkelige med litt mer eventyrlyst.

Folkelig eventyrlyst

De ambisiøse restaurantene som har forsøkt å etablere seg på brygga i Tønsberg har slitt med å klare seg. Spaserturen mellom båtene er nå en vandring i mediokert utvalg, et slags Aker Brygge fra 1990-årene, med forsøksvis partystemning og generiske turistmenyer. Det nye er at to biffrestauranter har tatt plass, det ene en kjede, i tillegg til afterskikjeden (!) Heidi’s Bier Bar. Det er i det minste folkelig.

Innimellom har en thairestaurant klort seg fast i en sjøbu, som et slags eksotisk fristed med frivol krydderbruk.

Alma har funnet seg en stil som forener det folkelige med litt mer eventyrlyst, tross alt, og hederlig håndverk på kjøkkenet.

Til dessert hadde Alma klart å finne smaksrike jordbær i tidlig sesong, med hjemmelaget vaniljeis. Pepper fikk en nydelig sitronterte, som balanserte syren med brent hvit sjokolade og litchisorbét – og en herlig sprø terte som gjorde at retten hang over gjennomsnittet godt sammen.

Attpåtil er prisnivået på et sympatisk nivå. Ligger man ikke i vannkanten, kan man kanskje ikke ta et like høyt påslag, men hvis maten betyr mest, er det Alma som gir høyest verdi for kronene.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.