Byge over Skur 33

Tekst
Seachic. Skur 33 er elegant innredet i en rustikk, maritim stil med rå betongvegger. Foto: Luca Kleve-Ruud

Seachic. Skur 33 er elegant innredet i en rustikk, maritim stil med rå betongvegger. Foto: Luca Kleve-Ruud

Skur 33 har fantastisk beliggenhet, men kunne godt hatt litt bedre tid.

Fakta: Skur 33

Akershusstranda 11, Oslo
Telefon: 23 35 70 60
skur33.no

Meny ★★★★
Mat ★★★★
Miljø ★★★★★
Service ★★★★
Pris ★★★★
Totalt 21

Trattoria på bryggekanten

«#Skur33» hadde stadig dukket opp på glade Instagram-bilder. Hvitvinsglass og skalldyr i solen, Oslofjorden sølvskimrende i bakgrunnen. Det virket som om «alle» dro til Skur 33 for å feire sommeren.

Det er ikke så rart. Beliggenheten er fabelaktig, ytterst i et nedlagt havnelager på solsiden av bryggen. Da Salt og Pepper prøvde å bestille bord, levnet hovmesteren lite håp: Alle kvelder i juni hadde vært fullbooket siden i vår. De dro derfor rett fra jobb en hverdag og fikk et hyggelig bord inne for et par timer.

Skur 33 er en «Trattoria di Mare» – en italiensk sjømatrestaurant – som dessuten serverer pizza fra en vedfyrt ovn. Som et italiensk måltid, favner menyen over mye, med antipasti, primi og secondi piatti. Likevel virker den snau. Det er kun to pastaretter og tre hovedretter med fisk og skalldyr å velge i. «Selectione di Mare», fire retter fra sjøen, var det dessuten tomt for, selv om kjøkkenet akkurat hadde åpnet. På uteserveringen er valgmulighetene færre.

Sjekk ut DNs søkbare restaurantguide her

 

Pussig kombo

Utenfor hadde det begynt å regne. Det var fint å sitte inne med en cocktail og se vinden ta tak i bølgene og båtene langs kaien. Salt drakk Bellini med ferskenpuré og prosecco, Pepper en Italian Margerita med smak av mandellikøren Amaretto og sitron. De hadde såvidt fått smakt på drinkene før forrettene kom på bordet. Det er bra at kjøkkenet er effektivt i en travel sommersesong, men Bellini og lettrøkt laks er ingen god kombinasjon.

Villaksen fra Trøndelag var første rett i dagens treretter (455 kroner), som Pepper hadde bestilt. En enkel og elegant rett, med svak røyksmak på den såvidt stekte fisken, anrettet med agurk, sennepskarse og gressløkblomst. Det så nesten nordisk ut. Det gjorde ikke «Affetati misti», en fjel med parmaskinke, salamier, taleggio, pecorino og en flytende gorgonzola dolce.

– Dette er bare så godt! sa Salt.

12

 

Råkost

– Håper det smaker, sa servitøren da hovedrettene kom. Mer sa hun ikke, og ethvert spørsmål om maten måtte hun sjekke med kjøkkenet.

Grillet lysing balanserte på toppen av en silkemyk pastinakkrem, overstrødd med grønne erter og biter av rødbete og nepe. Den hvite torskefisken flaket seg perfekt og smakte nydelig. Men det var ikke mye mat. Ved et annet bord hadde en gjest med samme rett fått poteter til.

Peppers breiflabb var også perfekt grillet. Men tross hummeraktig, nydelig konsistens, smakte den lite og burde vært saltet. Det samme gjaldt den såvidt grillede nykålen, som mest smakte tørr råkost. En blanding med friske og soltørkede tomater ga fin sødme og syrlighet. Med artisjokkmos og aubergine ble det likevel ikke vellykket og for sprikende smaker.

– Skikkelig skuffende til 325 kroner, syntes Salt.

Dagens meny satte punktum med en god dessert med rabarbra og jordbær, mascarponekrem, smuldrepai og is. Servitøren trengte ikke engang vise Salt dessertmenyen, for valget sto mellom sjokolade-, hasselnøtt- og pistasjis, sa hun. Den hjemmelagede isen var silkemyk og deilig, men det barberte dessertutvalget etterlot likevel en følelse av at Skur 33 har tatt noen snarveier.

 Det var totalinntrykket fra hele kvelden. Det må gå fort i svingene på et populært sted som Skur 33 i de viktige sommermånedene. Men nivået på både meny, mat og service var langt under det Salt og Pepper hadde ventet. Bak Skur 33 står tross alt blant annet Dag Tjersland, en erfaren kjøkkensjef og en av Norges fremste på italiensk mat.

Regningen kom på 2250 kroner. Salt og Pepper satte seg på uteserveringen og kikket utover fjorden en stund før de satte nesen hjemover.

– Jeg tror jeg venter med å komme tilbake til det blir vinterstille på brygga. Noe sier meg at nivået vil ta seg opp igjen da.

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner