Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

For mye av det gode

Tekst
Plettfritt ytre. Nodee på Majorstuen sparer hverken på luksusingrediensene eller interiøret. Foto: Line Ørnes Søndergaard.

Plettfritt ytre. Nodee på Majorstuen sparer hverken på luksusingrediensene eller interiøret. Foto: Line Ørnes Søndergaard.

På Nodee trives de rike, men alt blir ikke nødvendigvis bedre av trøffel og gåselever.

– Det er jo her de rike går hele tiden, sa Pepper.

Ute fosset regnet ned, mens Salt og Pepper satt tørt og varmt under markisetaket på Nodee på Major­stuen, beleilig beliggende rett utenfor Ring 2. Kombinasjonen av «rene» råvarer, tung luksus og elegant Helene Hennie-interiør har i mange år gjort den panasiatiske restauranten til et lønnsomt se og bli sett-sted for Oslo vests bedrestilte.

Fakta: Nodee

Middelthuns gate 25, Oslo
Telefon: 22 93 34 50
nodee.no

Meny ★★★★★
Mat ★★★★
Miljø ★★★★★
Service ★★★★
Pris ★★★
Totalt 21

Fin fasade

Men stedet med den romslige uteserveringen er også ettertraktet for tilreisende om sommeren.

Salt og Pepper hadde egentlig bord inne, men fikk god hjelp av en effektiv servitør til et utendørsbord. Andre servitører virret hektisk rundt og glattet på duker og dekketøy, uten å ense at Salt og Pepper satt uten vått eller tørt på det 20. minuttet. Til gjengjeld fikk de god tid til å studere menyen, der valget står mellom en «kokkens meny» til 725 eller 535 kroner for henholdsvis syv eller fem retter, eller en kombinasjon av sushi, dim sum og andre ­asiatiske småretter.

– Det er litt frustrerende med så mye forskjellig på menyen, sukket Pepper.

Salt var mer opptatt av overdådigheten.

– For mye av det gode er ikke nødvendigvis et pluss, mente Salt om frekvensen av foie gras og trøffel.

Vinlisten er også preget av et pengesterkt klientell.

Luksus

De to endte med en kombinasjon av sushi­ og småretter, som raskt kom på bordet. Blekksprut-nigiri med majones tilsmakt med grønn te, var litt kjedelig. Fritert sjøkreps med mango- og agurk­salat var innbydende og crispy, men beholdt lite av sjøkrepsens delikate søtsmak. Lettgrillet hamachi med trøffel og vårløk var deilig, men trøffelen dominerte smaken fullstendig.

– Og jeg er ikke sikker på poenget med foie gras her, mente Salt om en maki med kongekrabbe, flyvefisk­rogn, agurk og avocado, løst og kjølig rullet inn i tynne skiver hvit reddik. Smaken av foie gras var umerkelig – nesten som om den var satt på menyen bare for å øke eksklusiviteten.

Smårettene som fulgte, var delikate, men ble for dominert av chili til virkelig å la smakene skinne. Det var synd, for spansk indrefilet med små shimeji­sopp og grønne bønner var lekker mat. Vårrullene med oksekjøtt var sprø og varme, men også her tok chilien luven fra resten av smakene. Stekte dumplings fylt med lam og peanøtter hadde god munnfølelse, men smakte egentlig lite av annet enn den fyldige dippsausen.

– Var det alt? spurte Pepper, for måltidet hadde gått fort.

– Ja, men dere kan jo bestille mer, sa servitøren.

Overdådig

De gikk heller for dessert – det føltes som et stort prosjekt å gå i gang med menyen igjen. Mens Pepper ville ha «Tropical Dream» – innbakt banan og «piña colada»-kokossorbet med ananassaus og tapiokaperler – lot Salt seg fjetre av «Asian Style», som var en shot med mangopudding, pannacotta av ingefær med ananasskum, pandan-is, cookies med trøffelsmak og fritert ananas.

– Hvor mange smaksopplevelser kan man klemme sammen på ett fat, egentlig? spurte Salt.

– Den desserten oppsummerer egentlig menyen i sin helhet. Det er som om kokkene har forsøkt å lesse på så mye iøynefallende luksus som mulig, uten å tenke på om det virkelig tilfører noe. Og det kan jeg si nå: Trøffel i søte kaker er sløseri.

– Alt i alt var jo dette godt, men ikke noe jeg vil skryte­ videre av, mente Pepper etter å ha sett regningen på 2390 kroner for aperitiff, småretter, desserter, en flaske og to glass vin fra den rimeligste enden av vinkartet.

– Ikke har vi virkelig mesket oss heller. Men jeg skjønner hvorfor de rike trives her. Ingen vil stille spørsmål om hvorfor du går hit.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.