Sanoma gjør seg godt i dagslys. På kvelden går det litt fort i svingene.

Sanoma gjør seg godt i dagslys. På kvelden går det litt fort i svingene.

– Godt, men ikke wow

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Spenn fast setebeltet. Rally-Henning Solberg har tatt en brekksladd inn i restaurantbransjen og åpner et tempel for «Neo Nordic Korean & Social Dining».

Koreansk kokkekunst er som restaurantbransjens svar på K-pop. Det startet med kimchi som spredte seg som løvetann i de tatovertes naturvinkjøkkener for et par år siden. Nå kommer bølgen med koreanske restauranter til Oslo, og hvorfor ikke? Grillede spareribs med asiatisk krydder er digg, og retter med morsomme navn som bibimbap og haejang-guk, løst oversatt til «hangovergryte» er både praktisk og morsomt.

På Sanoma på Olav Selvaags plass på Tjuvholmen lover imidlertid Solberg og hans svenske crew også innslag av nordisk renhet, som materialiserer seg i råvarer som løyrom og kongekrabbe. Japansk biff til 950 kroner skal lokke til seg «Exit»-posører og influensere sammen med kjendis-dj og løfter om boblende partybrunsjer i helgen. Hvis ikke dette blir fun

Fakta: Sanoma

Olav Selvaags plass 1, Oslo
Telefon: 91 16 41 44
sanoma.no

Meny: ★★★★
Mat: ★★★★
Miljø: ★★★
Service: ★★★
Pris: ★★★★

Totalt: 18
Underveldende

Nonemelier

En entusiastisk blid svensk hovmester viste vei til et vindusbord. Vi svingte mellom aldrende mediemoguler, finansvalper og den der særegne miksen av ubrukelige arvinger og lett arbeidsudyktige særinger med høyt hår, vaffelvest og racerbilsneakers som nyter sitt otium i Norges dyreste nye nabolag.

En skål med noen av de ferskeste og beste edamamebønnene vi noen gang har fått, glasert i chilisaus med røkt salt, ble skyllet ned med champagne fra Veuve Clicquot.

– Jeg skal hente sommelieren, hun hjelper dere med vin bedre enn meg sa servitøren.

Plutselig sto to glass riesling på bordet.

Sommelieren var ikke den eneste som var savnet, skulle det snart vise seg.

«Social dining» blir det fort når man havner i sofaen med de lokale gjestene.

«Social dining» blir det fort når man havner i sofaen med de lokale gjestene.

Halv meny, full pris

Deilige stekte ravioli med sopp kom i en umamirik saus med grotteost fra Hitra.

Kamskjell «tataki»var i ferd med å drukne i sin egen beskrivelse av tilbehør: Sjøgresskraft, røkt rotselleri, krystallisert potet, yuzu.

– Jepp, jeg fant en kamskjellbit, sa Pepper, etter å ha rotet gjennom lag av høvelflis av røkt sellerirot.

Vi må innrømme at jakten på kamskjellet var såpass krevende at de krystalliserte potetene gikk oss hus forbi. Men så var det ganske mørkt i lokalet også.

Kongekrabbe kom og gikk. Koreanske spareribs av norsk fjellgris var kompetent tilberedt i en spicy glaze og med kimchi på siden. De falt i den kjedelige kategorien «godt, men forglemmelig».

Vinmenyen må nesten ha vært sponset, for både rødvin og hvitvin var fra samme produsent i burgund. Gode nok viner, til priser litt i overkant – 550 kroner for tre glass til en åtteretters meny.

15

Litt merkelig er det når man serverer wagyukjøtt i den absolutte premiumklassen A5 – som koster 2000 kroner kiloen – så begraver man en centimetertykk biff under en kraftig asiatisk peppersaus. Sausen var god den, men det var jo det fantastiske kjøttet vi gjerne skulle smakt.

– Dette kunne vært hva som helst, sa Pepper.

Brått var det over, med en sjokoladeparfait med is, peanøtt og karamell.

– Det er som en Snickers, sa servitøren. Men det var i rettferdighetens navn bedre enn Snickers.

Sånn var det med de fleste rettene – gode, men ikke wow. Da vi gikk, følte vi at vi ikke var mette, men snarere litt lette i steget. Vi skjønte raskt hvorfor:

To av rettene som står i menyen – en koreansk oksetartar og en spicy tuna, fikk vi aldri servert. Vi hadde kjøpt Sanomas dyreste menypakke: Sanoma X, og den betalte vi 790 kroner for også.

Halv meny til full pris er neppe bærekraftig over tid. Som service betraktet, er det katastrofe når gjester ikke får det de har kjøpt.

Sanoma har et stykke å igjen å gå før den kan få vår anbefaling.

I de gamle lokalene til Mr. Bey på Tjuvholmen satser Rally-Henning Solberg på koreansk partymat.

I de gamle lokalene til Mr. Bey på Tjuvholmen satser Rally-Henning Solberg på koreansk partymat.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner