Ujevn Stordalen-pizza

Tekst
Foto
Teaterkafeen. Teatro er nære, men det er ikke gull alt som glimrer på pizzarestauranten

Teaterkafeen. Teatro er nære, men det er ikke gull alt som glimrer på pizzarestauranten

Et gammelt teater er blitt pizzarestaurant. Men stykket holder ikke helt gjennom.

– Her har jeg sett mang en mislykket Hamsun-­filmatisering! sa Salt idet de to entret lokalene som tidligere har huset kinoen Filmteatret, nazister i forlystelse, en opera, Christiania Teater. Nå har er det Petter­ Stordalens hotellforehavende som har fått kloen i den historiske gården. Og som ofte med hans eskapader: I kjølvannet av et hotell lurer et eller annet restaurantkonsept fra våpendrager Ole Jonny­ Eikefjord (Restaurant Eik, Annen Etage). Ved det gamle­ teateret har man etablert pizzarestaurant.

Fakta: Restaurant Teatro

Stortingsgata 16, Oslo
Telefon: 21 50 72 20
restaurantteatro.no

Meny ★ ★ ★ ★
Mat ★ ★ ★ ★
Miljø ★ ★ ★ ★
Service ★ ★ ★ ★ ★
Pris ★ ★ ★ ★
Totalt 21

Tidvis strålende pizza

Vandrende inn glassdørene på Teatro var ikke estetikken til å ta feil av: mørke kroker, lillatoner, gulldetaljer, en glitterpute her og der. Det råder en slags «rocka», voluminøs og villet lekenhet på alt fra eksklusive The Thief i Oslo til Clarion-hoteller langs Mjøs-traktene.

– Man kan si hva man vil om Stordalens stil, men den følger i hvert fall en rød, eventuelt en lilla tråd, sa Pepper.

SKEIVT

Det var sensommer, en særs ukurant ukedag, og sent. Likevel var det folk her: turistpar, en stor barnefamilie. Bildene i gullrammer hang på skeive.

– Er det meningen? spurte Salt, som fikk båret til seg en habil negroni fra cocktailbaren i førsteetasje.

– Selvfølgelig, sa Pepper, som gikk lettere til verks med et glass prosecco.

Det finnes ikke alminnelige forretter, mer snacks, men det tilbys en «dagens forrett», som i dag var hjemmelagde blinis med løyrom og crème fraîche.

– Enkelt, men pokker så godt, sa Pepper.

Mer avansert var pizzamenyen. Her fantes både versjoner med syltede plommer og steinsopp. Menyen var delt i røde og hvite pizzaer. De tomatbaserte så nokså tradisjonelle ut, mens de med crème fraîche tillot krumspring inn i det moderne nordiske. Salt og Pepper hadde hørt pene ting om maten, ville egentlig prøve alle. Stedets løyrompizza er således allerede sagnomsust, men minnet for mye om forretten. Valget falt i stedet på en hvit med gravet kveite, fennikel og spinat, samt en rød med trøffelsalami. De ville ha den hvite først, ba om å få passende vinglass til hver enkelt.

En sertifisert sommelier var på plass med to glass chardonnay, Kidnappers Vineyard fra den newzealandske produsenten Craggy Range. Det ble ikke tilbudt prøve­smak eller alternativer.

– Jeg forsto det som dere stolte blindt på meg? parerte vinkelneren.

Det var det visst også grunn til. Hvitvinen satt fint til kveitepizzaen, som var en triumf: fabelaktig balanse mellom sødme, friskhet og syre, med en nydelig sjømatsmak. En potensiell klassiker Salt og Pepper fantaserer om ennå.

– Barbera er det klassiske valget til trøffel, sa vinkelneren, som denne gang tilbød prøvesmak. Greit nok.

14

Svimlende slutt

Pizza med trøffelsalami kan være himmelsk og vanedannende. I Oslo har konkurrerende og stadig ekspanderende Lofthus Samvirkelag gjort sin versjon til en durabelig publikumsfavoritt. Teatros utgave­ var imidlertid en stor skuffelse. Den var på én og samme tid både altfor salt og altfor syrlig, samtidig som salamien­ fullstendig var blottet for trøffelsmak, muligens på grunn av varmebehandling. Vinen fra Osvaldo­ Viberti matchet ikke all verden, gjorde lite for å heve inntrykket.

– Dette gidder jeg helt enkelt ikke spise opp, sa Salt.

Et plaster på såret er Taetros hjemmelagde iskrem, som kan samples i et utvalg slik at man kan prøve alle. En is på amaretto og nøtter var svimlende, en knasende­ versjon av karamell var like vill, mens kombinasjonen av lakris og bringebær var elegant og nedtonet, bare fremhevet bringebærets vesen. Strålende.

Aperitiff, fire glass vin, kaffe avec, to pizzaer, samt delt forrett og dessert klokket inn på rundt 2100 kroner, som er nokså friskt for en kjapp kveld på pizzarestaurant.

– Maten var jo super, med unntak av det ene feilskjæret,­ sa Pepper.

Beklageligvis utgjorde det nesten halve måltidet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner