Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Villa Paradiso til vestkanten

Tekst
«HISTORIERIKT». Villa Paradiso Frogner virker velbrukt etter bare et par ukers drift. Foto: Fartein Rudjord

«HISTORIERIKT». Villa Paradiso Frogner virker velbrukt etter bare et par ukers drift. Foto: Fartein Rudjord

Jan Vardøens Villa Paradiso Frogner har fått en pangstart.

Fakta: Villa Paradiso Frogner

Sommerrogaten 17, Oslo
Telefon: 22 35 40 60
villaparadisofrogner.no

Meny ★★★
Mat ★★★★
Miljø ★★★★
Service ★★★★
Pris ★★★★★
Totalt 20

Grei hverdagspizza

Køen til hovmesterens alter gikk helt til døren. Ved hvert eneste bord satt gjester; de var unge, blonde og vakre eller forsøkte å se slik ut. Villa Paradiso Frogner er splitter ny, men virker allerede som om den alltid har funnes: Vestkantfilialen av Jan Vardøens italienske Grünerløkka-klassiker fremstår som et velbrukt vannhull. 

Salt og Pepper hadde bestilt bord, men måtte først innom baren, der drinkene koster 15 kroner mer enn ved bordet, kun kan betales med kort og regningen ikke kan overføres til bordet.

– Fem minutter, nå, sa servitøren til en mann som også hang ved baren.

– Jeg har ventet en halvtime, jo, sa mannen.

Salt og Peppers bord var imidlertid raskt klart.

Sjekk ut DNs nye søkbare restaurantguide her

 

BRØDMAT

Alle vil ha pizza, og det er nettopp det Villa Paradisos italienske kokker lager. Det luktet nystekt brød og svidd hvitløk, og så snart bordet var klart, sørget en servitør for å fylle det med både vann og fersk focaccia med aioli. De fikk sitte nede, der det er høyt under taket, men både på mesaninen og under den fremstår restauranten som trang og lav.

– Pass på så vi ikke spiser oss mette på brødet mens vi venter, sa Salt.

For deretter ble de glemt en god stund. Til gjengjeld fikk de god tid med menyen, som allerede kort tid etter åpningen har fått endringer så store at betjeningen har limt over rettene som ikke er å få. Her er snacks som salte mandler og oliven, et tilsynelatende rikt utvalg forretter og en lang liste pizzavarianter, alle stekt i den flislagte vedovnen som dominerer det åpne kjøkkenet. Med tanke på at alle hovedrettene er pizzaer, gjør forrettutvalget menyen påtagelig monoton. Både bruschetta i tre varianter, aubergine parmigiana og to typer pai er for likt pizza til å skape et balansert måltid. Salt og Pepper bestilte antipasto misto – et utvalg italienske oster og spekemat – og insalata caprino, en salat toppet med grillet geitost og fiken på brød.

Porsjonene var rause, og kombinasjonen av fiken og smeltet geitost var deilig. På antipastofatet var både saftig skinke og krydret pølse, små kuler mozzarella og myk talleggio. Kombinasjonen  av fiken og smeltet geitost på ristet brød var deilig, men resten av salaten var veldig anonym.  Ingen av rettene hevet seg mye over det jevne, så Salt og Pepper var spent på pizzaene.

13

LEVENDE

Bunnene har den rette balansen mellom myk og luftig på den ene siden og lett, sprø og nesten svidd på den andre. Toppingen avgjør om den blir vellykket eller ikke. Pizza Norma, med aubergine og saltet ricottaost, var bemerkelsesverdig tam i smaken, mens Pizza Risacca med pancetta, gorgonzola og rucola var smaksrik og mektig.

En økologisk Castel del Monte Rosso fra Puglia var rundt og fyldig følge til all maten, og da Salt kom i skade for å velte glasset sitt, ilte betjeningen til for å tørke opp og tilby mer, men heldigvis var vintapet minimalt.

Dessertene er også erkeitalienske. Pepper valgte sorbet, mens Salt hev seg på sicilianske cannoli, en flaket kjeksrull fylt med søt og mektig ricottakrem.

Lokalet var begynt å tømmes da Salt og Peppers måltid var over. Inne på toalettet var papirkurven overfylt av tørkepapir. Selv om det er travelt, kunne de ansatte godt kostet på seg en sjekk der inne.  Og regningen? Den kom på helt greie 1530 kroner for én aperitiff, to ganger tre retter og en flaske vin.

Villa Paradiso er et fint og levende møtested for et enkelt måltid til en rimelig penge, men storartet er det ikke.

Les mer om mat og drikke på Smak

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her
 

Se også:
Ski-VM i Falun er rett rundt hjørnet. Lad opp med svenskequiz!

Kraftig rødvin fra portvinsland: Wine & Soul, Douro, Portugal.

Les mer fra Magasinet her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.