Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

La nyttårsfesten vare med denne alkoholsvake champagnecocktailen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Erik Valebrokk publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Bartender Anne Maurseth deler oppskriften på sitt nye hjertebarn.

Alkoholsvak og vakker. Det skal godt gjøres å bli overstadig beruset av Anne Maurseths nyttårscocktail Alone In Kyoto.

Alkoholsvak og vakker. Det skal godt gjøres å bli overstadig beruset av Anne Maurseths nyttårscocktail Alone In Kyoto.

– Jeg elsker Air, og etter at jeg så «Lost in Translation», ble jeg selvsagt dønn forelsket i Bill Murray, ler bartender Anne Maurseth fra Oslo-baren Andre til høyre.

Hennes alkoholsvake signaturdrink henter navnet fra Airs låt «Alone in Kyoto», som har en prominent plass i filmen der skuespillerne Bill Murray og Scarlett Johansson er på fremmed grunn i Tokyo.

Men der det i «Lost in Translation» handler om whiskey, er Anne Maurseths cocktail av det mildere slaget. Med en spesialprodusert vermut, japansk hetvin og en dæsj champagne er Alone in Kyoto en cocktail du ikke blir overstadig beruset av.

– Vi ser at trenden med alkoholsvake drinker er noe folk liker og setter pris på, og det er også noe som gjenspeiler alderssegmentet vi får hit til baren, forteller Maurseth.

Med sikker hånd. Anne Maurseth har blandet og garnert en og annen cocktail i sitt liv, og er derfor også meget god på det estetiske.

Med sikker hånd. Anne Maurseth har blandet og garnert en og annen cocktail i sitt liv, og er derfor også meget god på det estetiske.

Godt og blandet

Andre til høyre er nemlig innredet som en leilighet, og Anne Maurseth er vertinnen. Hit kommer «en finurlig blanding av 26 år gamle hipstere og vennepar i 60-årene».

– Det er en blandet og fin gjeng, sier Maurseth.

– Omgivelsene i baren gjør også at folk senker skuldrene på en annen måte. De blir med på leken. Innredningen er så uvanlig at mange av dem som kommer hit første gang, lurer på om de har gått feil og faktisk er i noens leilighet.

Alkoholsvak

Oppfører du deg ikke hyggelig på Andre til høyre, blir du vist døren. Det er i bunn og grunn kardemommeloven som gjelder, og de aller fleste oppfører seg også deretter.

– Jeg er veldig glad for trenden med alkoholsvake drinker, sier Maurseth.

– I Alone in Kyoto slipper du den harde spriten og kan heller fokusere på smakene. Vi har fått laget vår egen sakura-vermut på japanske kirsebærblomster, og blandet med en umeshu – som er kraftig på syre – får du en fin balanse. Champagnen til slutt binder det hele sammen.

Hun forteller at drinken symboliserer alt Andre til høyre handler om.

– Vi er både en upscale cocktailbar og en vinbar, og selv om mange er veldig bra på den ene eller den andre tingen, er det ingen som kombinerer det på samme måte som oss. Drinken oppsummerer dette perfekt.

-
+

Alone in Kyoto

  • 4 clMancino sakura-vermut
  • 4 clumeshu
  • 1 dæsj champagne

Slik gjør du

  • Vermut og umeshu røres sammen. Umeshu er en søt japansk hetvin laget på plommer; velg gjerne en med høyt syrenivå.
  • Hell i et glass med en stor isbit og topp med en skvett champagne.
  • Pynt gjerne med spiselige blomster.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.