Slik lager du Smalhans’ vegetarburger

Tekst

Burgerfavoritten på Smalhans er vegetarisk, men grisete.

Kokk: Karla Siverts<br>Sted: Smalhans

Kokk: Karla Siverts<br>Sted: Smalhans

Få retter er faste på Smalhans’ meny, men vegetar­burgeren tas ikke bort.

– Flere og flere spiser den. Men det er ikke jeg som har funnet den opp, da! Det er vår fantastiske lunsjkokk Lars ­Knudsen. Han fortjener kred, sier kjøkkensjef Karla Siverts.

Fra gammelt av har vegetarburger kanskje litt dårlig rykte, som grå og kjedelig kjøtterstatning.

– Vår er laget med kjærlighet, sier Siverts, og skjærer kniven gjennom en saftig burger, en duft av koriander og spiss­kummen stiger opp. Burgeren er ikke helt ulik falafel, i smak og konsistens.

Hva er hemmeligheten bak en god veggieburger?

– At alt i den er godt. Kikerter, linser, pinjekjerner og masse urter. Og tilbehøret er viktig. Vi har tzatziki, chili­majones, tomat og salat.

 

Verden rundt

Smalhans har på to år fått en stor tilhengerskare, med både lokale og mer langveisfarende gjester. Karla Siverts serverer sånn mat som hun liker selv, inspirert av både norske tradisjoner og reiser. Husmannskost fra hele verden, kaller hun det. Og en burger, selv om den er vegetarisk, må være litt grisete.

smalhans.no

 

Oppskrift på vegetarburger

4 stk.

◆ 250 g kikerter
◆ 100 g linser

Bløtlegg og kok møre etter anvisning på pakken.

◆ 30 g pinjekjerner, panneristet
◆ 1 egg
◆ ½ chili
◆ 1 vårløk
◆ 1 neve frisk koriander
◆ 1 fedd hvitløk
◆ Spisskummen, salt og pepper
◆ Maisenna
◆ Pankomel

Finhakk chili, vårløk, hvitløk og koriander. Kjør i kjøkkenmaskin sammen med pinjekjerner, egg og erter/linser. Tilsett maisenna til du kan forme burgere. Smak til massen med spisskummen, salt og pepper. La hvile i minst en time. Panér med pankomel og stek burgerne i olje til de er gjennomvarme. Server med gode burgerbrød, tzatziki, chilimajones, salat og tomatskiver.

Les mer om mat og vin på Smak.no
 

Se også:
PÅ BAR BAKKE: Norske skieldoradoer går en regntung tid i møte. Om få år vil påsken være snøfri flere steder - sjekk om ditt sted får påskesnø!

HELLSTRØMS KLASSIKERE: Bouillabaisse - fiskesuppen som endret verden for Eyvind Hellstrøm.

MODERNE STRIKK: Den norske strikkekoften har fått sin renessanse.

E-KRIM: Glemte du å kjøpe årets påskekrim? Røverromanserien fra Dr. Spruce Books er bare en nedlasting unna.

SEIGVENN: Rockebandet Seigmen feires med fototung biografi.

Les mer fra D2 her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner