Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Slik lager du Feinschmeckers gratinerte bringebær

Tekst

Retten Feinschmecker ikke kan ta av menyen, er en ekte 1980-tallsslager: gratinerte bringebær.

Kokk: Vinai Tangen Sted: Feinschmecker

Kokk: Vinai Tangen Sted: Feinschmecker


Desserten har stått på menyen helt siden før Lars Erik Underthuns tid. Han overtok vestkantstedet i 1991 sammen med Bengt Wilson, mens de gratinerte bringebærene hadde vært der siden 1988. I dag er Vinay Tangen sjef på kjøkkenet, mens Underthun vanker i kulissene.

– Det var en gang Lars Erik prøvde å ta bort bringebærene, men da ble det oppstandelse her. «Hvor er bringebærene?» sa folk. Så vi måtte ta dem tilbake.

De beste bærene henter Tangen fra sin barndoms øy Midsund, mellom Ålesund og Molde. Her vokste han opp med 2000 andre innbyggere, fotball, friidrett og god sjømat.
 

EGGEDOSIS

Desserten er laget med sabayonnekrem – nærmest en eggedosis smakt til med vin – og krever litt piskearbeid. Helst bør den gratineres med skibrenner, selv om det er mulig å sette den kort tid i stekeovnen under grillelementet. Alt må skje raskt, så gjesten får desserten sin før den begynner å falle sammen og renne utover.

Feinschmecker er et sted med mange faste gjester, og det bekymrer ikke Tangen at de mistet Michelin-stjernen ifjor.

– Folk spiser ikke stjerner, sier han.

Men han har ingenting imot å få den tilbake.

feinschmecker.no
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fakta: Gratinerte Bringebær

Sabayonnekrem

4 eggeplommer, 1 dl hvitvin, 1 dl sukker, 1 dl pisket kremfløte

Rør sammen sukker og eggeplomme i en bolle, tilsett hvitvin. Sett bollen i vannbad med nesten kokende vann. Pisk til blandingen blir tykk, som eggedosis. Pisk deretter blandingen kald i kaldt vannbad. Vend inn krem.


Bær

2 kurver bringebær (frosne kan brukes om de er pene)

Legg bringebærene pent på fire skåler og fordel sabayonnekremen over. Gratiner raskt med skibrenner eller under grillelementet i ovnen til overflaten er gylden.

Server med hakket mandelkrokan og vaniljeis.