Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Slik lager du Tranens kalveschnitzel

Tekst

Nå spiser også oslofolk schnitzel.

Kokk: Oscar Tassinari<br>Sted: Tranen

Kokk: Oscar Tassinari<br>Sted: Tranen

Det er nesten umulig å gå på Tranen i Oslo uten å tenke på den énhjulssyklende sangerlegenden Arnie Norse. Han holdt sin – foreløpig – siste Tranen-konsert ifjor høst. En gang parkerte han bilen sin i innkjørselen der. Siden har han ikke hørt fra seg. Det er nye tider på Tranen, selv om mye av atmosfæren er bevart. Ny meny er det også, deriblant kalveschnitzelen, som de har hatt siden nyåpningen. De selger 10–15 om dagen.

 

TYNNBANKET

– Vi ville ha den på menyen fordi oslofolk ofte er negative til schnitzel, sier kjøkkensjef Oscar Tassinari.
– Ja, mange forbinder schnitzel med tørr skosåle?
– Det er mye dårlig schnitzel å få, sier Tassinari.
– Hva er hemmeligheten bak en god en?
– Bra kjøtt. Vi bruker flatbiff av kalv som vi banker så tynn som mulig. Og det er viktig å panere rett før stekingen. Den stekes raskt, i masse smør, sier kjøkkensjefen.

Til det milde kalvekjøttet serveres tradisjonelt sitron, kapers og salte ansjoser. Tranen gjør sitt for å omvende folk til å like schnitzel – saftig og mør schnitzel.

apentbakeri.no/tranen/(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fakta: KALVESCHNITZEL

Nok til én.

200 g flatbiff av kalv ◆ Hvetemel ◆ 1 egg ◆ ½ dl vann ◆ Brødrasp ◆ Smør

▶ Bank kjøttet til det er temmelig tynt. Vend biffen i mel, der­etter i egg vispet med litt vann.

▶ Stek schnitzelen i en god klatt smør til den har fått fin farge, snu den og stek i rundt 20 sekunder til. Den er ferdig på omtrent to minutter.

▶ Server med sitronbåter, potet, smeltet smør, salte ansjoser, kapers og gjerne rotgrønnsaker.