Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Slik lager du The Kasbahs falafel

Tekst

«Make humus, not walls» er slagordet til oslorestauranten The Kasbah.

The Kasbaher stedet for middelhavskjøkken, nærmere bestemt den sørøstlige middelhavsmaten som humus (kikertmos), tabbouleh (persillesalat) og baba ghanoush (auberginemos). Og ikke minst falafel – friterte boller av kikerter. Mange falafelsultne oslofolk har oppdaget The Kasbahs ekspertise på feltet.

Kokker: Marie Andrea Stenfeldt, Evely Singh og Synøve Norum<br>Sted: The Kasbah

Kokker: Marie Andrea Stenfeldt, Evely Singh og Synøve Norum<br>Sted: The Kasbah

– Falafelen skal lages på tradisjonell måte, sier Marie Andrea Stenfeldt (i midten).

Hun har utviklet oppskriftene og styrer kjøkkenet sammen med moren Synøve Norum (til høyre) og kjøkkensjef Evely Singh. Ekte falafel krever små kikerter av god kvalitet, friske urter, fritering i nøyaktig to og et halvt minutt i god olje. Hermetiske kikerter eller kikertmel og annen juks er ikke lov.

Med egyptisk far og norsk mor og bosteder i mange land, er ikke Marie Andrea Stenfeldt sikker på hvilket land hun egentlig hører til. Som voksen ble hun businessdame, jobbet i et shippingselskap og ledet avdelinger i forskjellige land. Til hun en dag ikke orket mer.

Hun la ut på en reise på motorsykkelen. I Guatemala traff hun en kjekk mann og hun kjøpte en liten restaurant i en mayalandsby. Da hun kom tilbake til Oslo, åpnet hun enda en restaurant, med samme atmosfære som i Guatemala. Avslappet, med mest mulig økologisk mat laget fra bunnen. «Make humus, not walls!» er slagordet på The Kasbah.

thekasbah.no

-
+

Falafel

  • 250 gkikerter, små og pene
  • en håndfull hakket frisk koriander
  • 4 kløfter hakket hvitløk
  • en håndfull mel
  • en håndfull sesamfrø
  • smak til med spisskummen, salt, pepper og tørket koriander
  • god olje som tåler frityr, f.eks. raps

Bløtlegg kikertene i ti til tolv timer i kaldt vann. Vask kikertene godt. Miks kikertene i kjøkkenmaskin sammen med de andre ingrediensene. Ikke kjør for lenge – massen skal være lett og «luftig». Form små boller og rull dem i sesamfrø. Friter dem i en gryte med varm olje i to og et halvt minutt, eller til de er gyldenbrune.

Server med pitabrød, tomat, rødbete, agurk, gulrotstaver og gjerne humus.

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.