Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Skalldyr

Kamskjell i tang og tare-smør

Denne puben er kåret til Storbritannias beste restaurant
Oppskrift på kamskjell

Oppskrift på kamskjell

-
+

Kamskjell

  • 4.00 stk store levende kamskjell, i skjellene
  • 60.00 g tang og taresmør
  • en klype havsalt

Tang og tare-smør

  • 100.00 g fersk tarmgrønske eller havsalat, fra trykk kilde
  • 2.50 kg crème fraîche, avkjølt
  • 22.50 g havsalt

Slik gjør du

  • Varm en grillpanne. Ta muslingene ut av skjellene og rengjør den nederste delen av skjellene nøye.
  • Fordel taresmøret på de rengjorte skjellene og sett muslingene på toppen.
  • Stek muslingene i skjellene i grillpannen i rundt fire minutter, til smøret har smeltet. Snu muslingene og pensle med smøret. Grill dem i ett minutt til, til de er nesten gjennomstekt. Snu dem og pensle igjen, slik at de er godt dekket av smøret. 
  • Salt forsiktig og server med en gang – i skjellene.

Tang og tare-smør

  • Oppskriften gir 1,5 kilo smør. Frys ned eller nedskaler etter behov.
  • Vask tangen nøye og tørk den i ovnen på 80 grader i tre timer. Fjern skjellbiter og annet snusk og kjør tangen til små, grove flak i en kjøkkenmaskin. Oppbevar i en lufttett boks.
  • Ha crème fraîche i en avkjølt blandebolle og visp med flatvisp på høy hastighet. Etter fem minutter begynner kremen å bli stiv, og man hører skvulpingen av kjernemelken som skilles ut.
  • Senk farten og dekk bollen så det ikke spruter væske overalt. Fortsett å vispe til kjernemelken og smørfettet skilles helt. Vær tålmodig. Det kan fint ta fem minutter til.
  • Slå av kjøkkenmaskinen og sil av kjernemelken. Skyll smøret i kaldt, rennende vann og sil av på ny.
  • Ha i salt og tørket tang og kjør i kjøkkenmaskinen på laveste hastighet til alt er godt blandet.
  • Kna smøret mellom to matpapir for å få ut siste rest av kjernemelk. Til slutt ruller du smøret til en sylinder, pakker det inn i matpapir og oppbevarer det i kjøleskapet. Der holder det seg i opptil en uke.