Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Tre perfekte viner til skrei

Tekst
Nå fiskes det etter skrei i nord. Foto:

Nå fiskes det etter skrei i nord. Foto:

Her kommer tre hvitviner som gir den klassiske kombinasjonen av skrei, lever og rogn en ny og forfriskende dimensjon.

Vinterens høyt skattede hvite gull fra det kalde havet i nord har rene og intense havsmaker - og gir munnhulen en god dose umami. Idet fisken passerer svelget og ettersmaken brer seg, kjenner du samtidig en tørrhet overta. Denne tørrheten kan, sammen med fiskens relativt høye umamiinnhold, bidra til å tørke ut frukten på mange hvite viner. Er hvitvinene i tillegg gjæret og lagret på yngre fat, vil ofte fattanninene fremheves og gi vinen ytterligere tørrhet og mindre frukt, finesse og eleganse.

Les også:Slik lager du Lofotstuas skreimølje

Derfor: Er du tilhenger av den klassiske mølja, der både lever, rogn og skrei blir servert på samme tallerken?  Da trenger du en vin med evne til å friske og rense opp etter den fete leveren. Samtidig som man ikke overdøver den delikate og mineralske smaken som ligger i de blanke hvite flakene. En frisk, ungdommelig og fruktig hvitvin, gjerne laget laget på druen riesling med sin gode syrestruktur, er den beste kombinasjonen. Her har vi plukket frem tre viner som bør havne på samme bord som den klassiske skreimølja i vinter.

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.