Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Her serveres drinken «gin og skog»

Tekst

Vil du få varsel hver gang Øystein Lie publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Åre
En unik sjanse. – Å få samarbeide med Fävikens sjefkokk Magnus Nilsson, er noe av det største en kan oppleve, sier bartender Hampus Thunholm (i midten). Han flankeres av Uvis Janicenko (til høyre) og Victor Wembrand, som skal drive Fävikens to andre pop-up-restauranter: Uvisan og Krus.

En unik sjanse. – Å få samarbeide med Fävikens sjefkokk Magnus Nilsson, er noe av det største en kan oppleve, sier bartender Hampus Thunholm (i midten). Han flankeres av Uvis Janicenko (til høyre) og Victor Wembrand, som skal drive Fävikens to andre pop-up-restauranter: Uvisan og Krus.

Den sagnomsuste restauranten Fäviken har åpnet tre pop-up-filialer i Åre.

– Jeg ville bort fra Stockholm, og så får vi se hvor lenge jeg blir her, sier Hampus Thunholm.

Thunholm står bak disken på Svartklubben i Åre, og heller småstein i glass. Senere skal toppen av glassene fylles med mose, og til sist skal han ha i gin – og vipps har han presentert sin nye og særegne gin- og skogstonic.

Thunholm regnes for å være en av de viktigste bartenderne i Norden. For et par-tre år siden startet han barkollektivet Bottles, som til nå har forgrenet seg til åtte barer i den svenske hovedstaden. Parallelt har Thunholm samarbeidet fra og til med Fävikens lederkokk Magnus Nilsson, en allianse som nå manifesteres gjennom en pop-up-bar i Åre.

– På Fäviken forsøker vi hele tiden å skape noe nytt. Ginen skal se ut som et tre som vokser opp av jorden. Jeg hater egentlig gin tonic, men denne kan jeg drikke. Denne smaker ikke for søtt, men har en balanse, sier Thunholm.

Japansk-nordisk. Ål med japansk sanchopepper, laget av Uvis Janicenko (Uvisan).

Japansk-nordisk. Ål med japansk sanchopepper, laget av Uvis Janicenko (Uvisan).

Japansk-nordisk fusjon

Fäviken holder til i grisgrendte strøk, og denne gang har topprestauranten valgt å etablere tre pop-up-satellitter midt i skieldoradoet Åre.

I tillegg til baren som Thunholm regjerer i frem til enden av april, vil en japansk-nordisk restaurant ved navn Uvistan, holde det gående på kveldstid. Fra morgenen av og frem til lunsj, er det et kompromissløst bakeri og frokost- og lunsjsted som kalles Krus, som gjelder.

Skogsdrink. Gin- og skogstonic, laget av Hampus Thunholm (Svartklubb).

Skogsdrink. Gin- og skogstonic, laget av Hampus Thunholm (Svartklubb).

Alle disse tre holder til under samme tak i Svartklubben, like ovenfor torget. Et smalt tregjerde og et par avkappede bjørkestubber, er alt som vitner om en aktivitet bak fasaden.

– Tidligere år har vi hatt kun én pop-up i året. Det første året Svartklubben, siden hadde vi korvkiosken og Hoon's Chinese. I år har vi tre. Det blir kult, sier Magnus Nilsson.

Utløp

I år som alle andre år, er det staben på Fäviken som får prøvd seg på sine egne prosjekter. Det er den kreative åren som skal få fullt utløp, pluss en kraftig realitetssjekk, også.

– På Fäviken har vi vårt konsept, og det kan av og til være frustrerende og trøttende. Derfor gir de muligheten nå til å ha sine egne prosjekter, sier Nilsson og legger til:

– I 2018 planlegger vi enda tre nye pop-up-er, sier Fäviken-sjef Nilsson hemmelighetsfullt.

* (Vilkår)