– Det handler om å la de ansatte få utløp for sin kreative åre, og ikke minst: la gjestene få spise en dag til, sier Fävikens ubestridte sjefkokk Magnus Nilsson.
Det er en kjent sak at Fäviken kan være vanskelig å komme til der oppe i Sverige, og ofte er restauranten fullbooket også. I skrivende stund er det umulig å oppdrive et bord i løpet av 2017. Men i sommer vil pop-up-restauranten Hoon's Chinese i Åre sentrum servere singaporsk Fäviken-mat frem til 10. september – en miks av det beste kineserne har i tilby, pluss et ørlite nordisk innslipp, selvsagt.
Fakta: Hoon's Chinese
Michelinrestauranten Fäviken Magasinets nye pop-up-restaurant i Åre.
Dette er strengt tatt Fävikens andre pop-up-restaurant i Åre sentrum. Den første var Svartklubb, en vennegreie der bare spesielt inviterte fikk være med på gildet. Men på Hoon's Chinese er det til og med muligheter for å bestille takeaway. Soussjef Ethel Hoon, en Singapore-født kokk som til vanlig jobber på Fäviken, har ansvaret for det hele.
– Ethel begynte hos oss som elev for snart tre år siden, og er en veldig dyktig kokk. Hun kommer til å lage tradisjonell kinesisk mat lik den hun vokste opp med i Singapore. I tillegg har vi vært noen uker i Beijing, Shanghai og på den kinesiske landsbygda for å få inspirasjon, sier Nilsson.
Nilsson forteller at han ønsker å speile den multinasjonale gruppen av kokker som finnes hos ham. Han vil at kokkene på tur skal få utfolde seg i Åre sentrum.
– En del spør om hvor de kan spise etter å ha besøkt oss, og nå gir vi dem muligheten for å spise hos oss en dag til.