Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Singapore/Jämtland. Fävikens sjefkokk Magnus ­Nilsson vil at restaurantens ­kokker skal få utfolde seg i Åre sentrum.

Singapore/Jämtland. Fävikens sjefkokk Magnus ­Nilsson vil at restaurantens ­kokker skal få utfolde seg i Åre sentrum.

Kinesisk Fäviken-pop-up i Åre

Tekst

Vil du få varsel hver gang Øystein Lie publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Michelinrestauranten Fäviken gir besøkende gjester mulighet til å spise hos dem én gang til.

– Det handler om å la de ansatte få utløp for sin kreative åre, og ikke minst: la gjestene få spise en dag til, sier Fävikens ubestridte sjefkokk Magnus Nilsson.

Det er en kjent sak at Fäviken kan være vanskelig å komme til der oppe i Sverige, og ofte er restauranten fullbooket også. I skrivende stund er det umulig å oppdrive et bord i løpet av 2017. Men i sommer vil pop-up-restauranten Hoon's Chinese i Åre sentrum servere singaporsk Fäviken-mat frem til 10. september – en miks av det beste kineserne har i tilby, pluss et ørlite nordisk innslipp, selvsagt.

Fakta: Hoon's Chinese

Michelinrestauranten Fäviken Magasinets nye pop-up-restaurant i Åre.

svartklubbochbar.se

Dette er strengt tatt Fävikens andre pop-up-restaurant i Åre sentrum. Den første var Svartklubb, en vennegreie der bare spesielt inviterte fikk være med på gildet. Men på Hoon's Chinese er det til og med muligheter for å bestille takeaway. Soussjef Ethel Hoon, en Singapore-født kokk som til vanlig jobber på Fäviken, har ansvaret for det hele.

Foto: Erik Olsson Photography

Foto: Erik Olsson Photography

Foto: Fäviken Magasinet

Foto: Fäviken Magasinet

– Ethel begynte hos oss som elev for snart tre år siden, og er en veldig dyktig kokk. Hun kommer til å lage tradisjonell kinesisk mat lik den hun vokste opp med i Singapore. I tillegg har vi vært noen uker i Beijing, Shanghai og på den kinesiske landsbygda for å få inspirasjon, sier Nilsson.

Nilsson forteller at han ønsker å speile den multinasjonale gruppen av kokker som finnes hos ham. Han vil at kokkene på tur skal få utfolde seg i Åre sentrum.

– En del spør om hvor de kan spise etter å ha besøkt oss, og nå gir vi dem muligheten for å spise hos oss en dag til.

(Vilkår)