Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Islandsk kultburger til Oslo

Tekst

Reykjavik, London, Berlin og København. Nå åpner den islandske kultburgerkjeden Tommis Burger Joint i Oslo

- Nøkkelelementet er å ha veldig godt kjøtt og alltid det samme kjøttet. Vi fokuserer på burgerens enkelhet - du får en 150 grams burger du kan holde i den ene hånden og holde colaen med den andre. Vi kaller dem "tre-fire-servietters burgere," sier daglig leder av Tommis Burger Joint i Norge, Siggi Snorrason.

 

 

Denne måneden åpnet den islandske kultburgerkjeden Tommi's Burger Joint sin første norske restaurant. Går butikken i Skippergata, bare noen skritt fra Karl Johan bra, ser Snorrason for seg Tommi's burgere i alle Norges større byer på sikt.

 

Lik burgersmak?

Burgergründer Tómas Tómasson har jobbet med burgere siden 1980-tallet, først med sin egen kjede, deretter med Hard Rock Café, og åpnet den første Búllan -  som kjeden heter i Island, i 2004. Men Island er et lite land, og for å ekspandere utover syv restauranter, valgte kjeden å reise utenlands. Først til London, der avisen The Independent har kåret burgerne til metropolens beste. Berlin, Danmark og Sverige var neste stopp før Norge.

- Nordmenn og islendinger er veldig like, så vi satser på at dere har samme smak i burgere også, sier Snorrason.

 

Det enkle er det beste

Hos Tommi finnes ikke burger med brie og trøffel, gresskarpuré eller gåselever. Her er det bare burgere med eller uten ost og bacon stekt medium-rå i myke bollebrød servert med isbergsalat, tomat og løk. For ikke å forglemme Tommis egen saus - en videreutvikling av islendingenes svar på Thousand Island, cocktailsaus.

- Burgerne her er faktisk bedre enn de på Island, sier Sindri Benediktsson fra bak disken i den lille sjappa i Skippergata.

- Vi har både bedre kjøtt og bedre grill.

Les om burgertrenden

Vegetarburger står også på menyen, og ikke minst iskald milkshake med iskrem fra Island.

- Vi får kjøttet fra Norge fordi det er veldig godt, men vi ville ha en forbindelse til Island, så iskremen har vi derfra, sier Siggi Snorrason.

Lokalet i Skippergata er lite, og dekorert med slyngelys, hjemmelagde skilt og vintage filmplakater. Det er ikke et sted å bli lenge, for sitteplassene er få og toaletter ikke-eksisterende. Tommis Burger Joint kommer til å satse på takeawaymarkedet også, og Snorrason sier han tror Tommis vil klare seg også i konkurranse med alle Oslos andre burger-vidundere.

Les historien om Illegal Burger her

- Det er et marked for ekstremt god kvalitet til en god pris. Vi har "Århundrets tilbud," for under 150 kroner får du burger, fries og en brus. Det er faktisk et veldig rimelig tilbud, sier Snorrason.

 

 

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.