- Håper at finansbransjen skal kjenne seg hjemme

Tekst
Eier av Stock, Kjell Arne Johnsæter og kjøkkensjef Stian Gregersen.Foto: Kjersti Binh Hegna

Eier av Stock, Kjell Arne Johnsæter og kjøkkensjef Stian Gregersen.Foto: Kjersti Binh Hegna

Eierne av den nye restauranten «Stock» håper å bli finansbransjens møteplass og tilbyr alt fra pølse i baren, cocktails og fire-retter.

- Det er jo et fantastisk nytt område. Da vi først kom dit, syntes vi det var litt hustrig, men etterhvert syntes vi at det var veldig interessant, beliggenheten i selve Barcode. Vi håper å knekke barkoden og vinne hverdagen, sier Tore Namstad.

I forrige uke  åpnet han den nye restauranten «Stock» i Bjørvika, sammen med partner Kjell Arne Johnsæter. Fra før driver de to Café Oslo på Litteraturhuset og Café Løve på Det Norske Teatret. Namstad har i tillegg bakgrunn fra Bagatelle, Nordsæter fra Grand Hotel. Med på eiersiden har de tidligere Se & Hør-redaktør Odd Johan Nelvik.

Les også: Islandsk kultburger til Oslo

Navnet Stock er en kombinasjon av mat og publikum: De baserer all mat på hjemmelaget kraft, og håper at finansbransjen skal kjenne seg hjemme. «Stock» har åpent seks dager i uken, lunsjservering fem dager i uken, og fireretters middagsmeny som skiftes ut hver dag.

kyllinglevermousse med fermenterte rødbeter, stekt gjær og tyttebær. Foto: Kjersti Binh Hegna

Ny restaurant: Stock i Bjørvika har et navn som henspiller både til kraft og til finansbransjen. Foto: Kjersti Binh Hegna

Kveite med syltet løk, gresskar og skalldyrsaus. Foto: Kjersti Binh Hegna

13

- Vi vil at dette skal være et pulserende sted, ikke bare nok en god restaurant, men et sted med varm atmosfære, et sted å stikke innom en fredag ettermiddag etter jobb, ta en pølse og en øl i baren og gå videre. Vi har rom for begge deler. Og vi vil ikke ha noe skilt der det står «Wait to be seated». Jo proffere folk er, jo løsere stemning er det. Vi håper å være proffe nok til at vi kan drive et sted med løs snipp, sier han.

Etter 18 år med Michelin-stjerne viser Statholdergaarden ingen tegn til formsvikt.

Tradisjonell kokkekunst

«Stock» har plass til 160 gjester fordelt på to etasjer og et chambre separee. På menyen står gode sesongbaserte retter, laget for folk som er vant til å reise mye og spise god mat. Kjell Arne Johnsæter forteller at de satser på gode porsjoner, et friskt og moderne kjøkken med tradisjonell, klassisk kokekunst i bunn.

- Vi serverer dagens fireretter, men også hamburger til lunsj. Det vet vi at mange setter pris på. Vi har cocktailbar ved inngang, pølsekoker i baren og muligheten for å kjøpe småretter som egg med saltkvern.

 Han forteller at de startet planleggingen i fjor sommer. Med på eiersiden har de tidligere Se & Hør-redaktør Odd Johan Nelvik.

- Vi har lenge tenkt å ha et sted til, og da denne muligheten dukket opp syntes vi at det var perfekt. Både beliggenheten og konseptet fungerer godt for oss, sier han.

På Solli plass i Oslo åpnet i høst to amerikanske restauranter i samme bygg.

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

Les mer om mat og vin på Smak.no(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk