Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Norges beste sommelier ble nummer to i Europa

Tekst
Henrik Dahl Jansen, her når han vant NM for vinkelnere i februar i år. Foto: Torjus Berglid

Henrik Dahl Jansen, her når han vant NM for vinkelnere i februar i år. Foto: Torjus Berglid

Henrik Dahl Jansen ble nummer to i European Young Sommelier Cup.

18 unge og lovende sommelierer fra like mange land deltok i konkurransen som pågikk over to dager, og som gikk av stabelen på Kensington Close Hotel i London.

Etter innledende runder med blindsmakinger og muntlig utspørring gikk de seks beste sommelierene videre til semi-finalen. Av dem gikk Henrik Dahl Jansen (24) videre til finalen sammen med Nina Jensen (26) fra Danmark og restaurant Anarki, og Tamas Czinki (30) fra Storbritannia og Northcote restaurant.

- Jeg syns det gikk tålig bra hele veien, men det var jo mange flinke sommelierer med, så jeg ble glad for å være i semifinalen, sier Henrik Dahl Jansen på telefon fra London.

- Jeg syns derimot at det ikke gikk like bra i semifinalen, så jeg ble både overrasket og veldig glad for å være blant de tre i finalen.

I finalen måtte kandidatene rette vinkart, beskrive en hvitvin og smake tre rødviner laget av samme drue fra samme årgang blindt. I tillegg til å smake brennevin, som de skulle anbefale to drinker ut av, samt sette vin til en fire-retters meny.

Sent i går kveld ble det klart at Nina Jensen stakk av med seieren, slik som hun også gjorde under Nordisk mesterskap i København for nesten to uker siden.

Henrik Dahl Jansen er Norges beste vinkelner 2016

Mens Dahl Jansen som til daglig jobber ved Bølgen & Moi i Ny Hellesund kom på 2. Plass.

Dahl Jansen vant tidligere i år NM for sommelierer og ble nummer 11 i VM, som gikk av stabelen Argantina i april.

Verdens beste vinkelner er svensk

Konkurransen European Young Sommelier Cup i London var organisert av The Wine Guild of the United Kingdom sammen med The Academy of Food & Wine Service.

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner