Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sommermat

Grillspyd med entrecôte, ramsløk og fersk mais

– Ikke vær gnien
Oppskrift på grillspyd med entrecôte

Oppskrift på grillspyd med entrecôte

-
+

Grillspyd

  • 600.00 g entrecôte
  • 1.00 bunt fersk ramsløk
  • 100.00 g fetaost
  • 100.00 g cherrytomater
  • 1.00 liten pakke reddik
  • sprøstekt løk
  • sitron
  • grillspyd
  • salt
  • pepper
  • solsikkeolje

Ramsløksmør

  • 1.00 bunt fersk ramsløk
  • 100.00 g temperert smør
  • salt
  • pepper

Grillet mais med ramsløk

  • 4.00 stk ferske mais
  • ramsløksmør

Slik gjør du

  • Kutt kjøttet i store terninger, mariner med salt, pepper og litt olje, tre kjøttet på spydene.
  • Vask og kutt reddik og tomater, kutt opp ramsløkbunten.
  • Grill mais og spydene hardt. Biffspydene trenger bare fire–fem minutter om grillen er veldig varm, maisen litt lengre tid, cirka ti minutter. Smør maisen med smøret og mariner grønnsakene med litt olje, salt og pepper. 
  • Strø over fritert løk, fetaost, grønnsaker og ramsløk. Avslutt med en liten dusj sitron over retten. 

Ramsløksmør

  • Spinn smør og ramsløk med en stavmikser til ramsløksmør.
  • Smak til med salt og pepper.

Grillet mais med ramsløk

  • Skrell maisen og kok dem i saltvann i cirka ti minutter til de er kokt.
  • Grill dem deretter i cirka ti minutter, og smør dem til slutt med ramsløksmøret.