Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sørstatsmat

Maisstuing

Barbecue-måneden er i gang
Oppskrift på maisstuing

Oppskrift på maisstuing

-
+

Maisstuing

  • 0.25 stk hakket løk
  • 3.00 stk bokser mais, inkludert boksvannet
  • 1.00 ss kremost
  • 1.00 klype salt
  • 1.00 klype pepper
  • 1.00 skvett Tabasco eller annen chilisaus
  • 0.50 dl kremfløte
  • 0.50 dl vann

Slik gjør du

  • Fres løken i litt smør eller olje i en liten gryte.
  • Tilsett 1 boks mais og vannet som er i boksen, pluss vannet fra de to andre maisboksene.
  • Tilsett kremost, salt, pepper, Tabasco eller annen chilisaus, kremfløte og vann. Kok forsiktig opp over lav varme.
  • Når blandingen har kokt opp, tar du den av varmen og moser den med en stavmikser.
  • Tilsett så resten av maisen, sett tilbake på varmen – når den er varm, er den ferdig.