Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sverres juleknask

Romkuler

Sverre Sætres beste marsipanoppskrifter
Oppskrift på romkuler

Oppskrift på romkuler

-
+

Romkuler

  • 500 g marsipan
  • 2 ss rosiner
  • 4 ss brun rom
  • 300 g melkesjokolade eller mørk sjokolade

Slik gjør du

  • Legg rosinene i et glass og hell på rom. Sett på lokk og la stå i romtemperatur, gjerne en uke. Grovhakk rosinene og kna dem sammen med marsipanen. Rull kuler.
  • Hakk sjokoladen og smelt den i vannbad. Temperer sjokoladen, dypp marsipankulene oppi og legg dem på rist. Når sjokoladen begynner å stivne, rull kulene rundt på risten slik at de får et taggete mønster. Ta dem av risten og vent til sjokoladen stivner.

Tips:

Hjemmelaget marsipan tørker fortere en kjøpt marsipan. Pakk den inn i plast og oppbevar i en lufttett boks – gjerne i romtemperatur.