Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Her er taxfree-butikkenes beste Bordeaux-kjøp

Tekst
Blant over 460 typer vin i hyllene på Gardermoen er det flere nyheter det er verdt å få med seg. Foto: Vegard Grøtt /

Blant over 460 typer vin i hyllene på Gardermoen er det flere nyheter det er verdt å få med seg. Foto: Vegard Grøtt /

Skal du ut å reise før jul? Få med deg denne guiden. Men pass på - noen flasker er faktisk dyrere på taxfree enn på Vinmonopolet.

Penger spart eller tapt. Det finnes eksempel på både gode og dårlige kjøp man kan foreta seg på taxfree-butikken. For eksempel koster Château Grand-Puy-Lacoste 2012 599 kroner på taxfree og 499 kroner på Polets spesialbutikker. Château Palmer koster 2699 kroner på Gardermoen, mens på spesialpolet koster den 2249,90. Mens Château Angludet 2012 koster 279 kroner på taxfree og 399 kroner på Polet.
Taxfreebutikkene på Norges flyplasser  har en rekke gode viner som er priset godt under Vinmonopolet, samt gode kjøp som ikke finnes i statens lister. Noen er det mye å spare på andre lite, eller ingenting. Så skal man sikre seg gode kjøp kan det være greit å undersøke prisforskjellene på forhånd. Noen viner er også dyrere på taxfree, enn på Vinmonopolet. Når det gjelder viner fra Bordeaux så har det ofte med når man har kjøpt dem inn, og hvilken pris de hadde på det tidspunktet. Så skal en handle vin fra Bordeaux på taxfree, undersøk hva det koster på Polet i forkant.

Taxfree butikken på Gardermoen har 58 forskjellige viner fra Bordeaux i hyllene. Selv om salget av vin fra Bordeaux bare er fire prosent av totalsalget av rødvin, er rødvin fra Bordeaux en viktig kategori. Noen av de mest ettertraktede og kostbare vinene finnes her. Blant dem tar Château Mouton-Rothschild fra den legendariske årgangen 1945 kaka med en pris på 165.000 kroner som nok er i det heftigste laget for de alle fleste.

- Mouton Rothschild 1945 har inntil nylig kostet 265.000 kroner, men vi har besluttet at vi ønsker at disse fantastiske dråpene som vi har har to flasker igjen av skal få en ny eier og har derfor satt ned prisen til 165.000 kroner. Vi hadde fire flasker, men vi sendte nedover to flasker til flyplassen i Frankfurt da de hadde solgt sine og ikke hadde flere tilgjengelig, legger Martin Arentz, assortment manager hos Travel Retail Norway til DN Smak.

Les også: Taxfree-kunde mistet flaske med etiketten «Château Mouton-Rothschild 1945» i gulvet. Den vinen koster 165.000 kroner.

Les om Vinmonopolets: Bordeaux-bonanza 

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

Les også: Mesterkokkenes oppskrifter til jul: Hellstrøms ribbe og Skeies juletorsk ...og mye, mye mer(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.