Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Naboene grillet i solen, inne satt familien Kemp bundet til Adams matkasse. Var det verdt det?

Tekst
Foto

Familien Kemp tester matkasser for Smak. Denne uken: Adams matkasse.

Fakta: Adams Matkasse

Norsk leverandør av middagsretter levert på døren. Firmaet ble etablert i Bergen av gründerne Lasse Smedsvig, Harald Aalvik, kokk Adam Bjerck og Mats Wickmann i 2013.

Tilbyr Originalkasse, Barnekasse, Ekspresskasse, Sunn og lett-kasse eller Favorittkasse, over tre, fire eller fem dager.

Satser på kvalitetsråvarer, med en rekke lokalprodusenter, og leverer til hele landet.

En må bestille senest søndag en uke før levering.

adamsmatkasse.no

Bergensbaserte Adams matkasse er en av de to storebrødrene innenfor middagskassesegmentet siden oppstarten i 2013. Kjeden er frontet av landslagskokk Adam Bjerck, kjekkasen på det selvtilfredse profilbildet som tilsynelatende alltid dukker opp i en Facebook-annonse nær deg, gjerne ledasget av det noe cheezy slagordet «Adams Matkasse – en del av familien».

Les alle matkasstestene her: Familien Kemp tester hver uke matkasser for Smak

Gründerne var smarte da de tidlig skjønte verdien av å tilknytte seg en rekke bloggere og såkalte influencers for å øke kunderkretsen. I dag leverer de til hele landet. Men hva med maten?

Vi hadde abonnert på kassen tidligere, utenfor denne testen, og hadde vært fornøyde. Nå bestilte vi vanlig «originalkasse» til tre dager, fordi det er det vi får til i løpet av en uke. Men vi var frekke nok til å bestille i undertegnedes navn – ikke konas, som tidligere. Åpningstilbudet – som også inkluderte gratis fruktkasse for 509 kroner (vanlig pris er 845), var en meget sweet deal, med mindre man, på gammelt bokklubb-vis, glemmer å stoppe den løpende avtalen.

Ville det bli nok mat? Ville barna like maten? Les om da Familien Kemp testet matkasse fra Kokkeløren forrige uke

Adams Matkasse

Adams Matkasse

Dag 1. Torsk og smakløs blomkålkrem

Eldstemann skulle spille bortekamp mot Skeid, med far som standin-trener. Barnas bestemor ble hyret inn som kokkevikar for å tilberede torsk, blomkålpuré, poteter og tomatsalsa. Retten var kategorisert som «rask», men tok 35 minutter å tilberede før to vårvarme og utslitte barnehagebarn endelig fikk den første torskbiten i munnen. Fisken var bortimot perfekt, tomatsalaten frisk, mens blomkålpureen ødela deler av middagsopplevelsen. Istedenfor kun smør og krydder skulle kålen blandes med melk, forsøk på å spice den opp med salt og pepper hjalp lite, både barn og voksne savnet en fyldigere smak. Det kunne med fordel også vært mer grønnsaker, en gjennomgående kritikk av de fleste av landets matkasser. Da far og sønn endelig kom hjem var det nok rester, mat for til sammen seks personer altså, men fisken var i mellomtiden blitt tørr. Alt i alt: Midt på treet pluss.

Dag 1

Dag 1

Den blir fort en gravplass for middagsrester og et laboratorium for biologiske våpen. Lær hvordan du får orden i kjøleskapet: Slik organiserer du kjøleskapet ditt.

Dag 2. Potetkaker og kullgrillsavn

Adams Matkasse samarbeider med Prima Jæren i Rogaland om lam, storfe og svin. Som portrettintervjuet bonde Lars Erik Nord-Varhaug sier i oppskriftskatalogen: – Grisen er jo favorittdyret mitt – helt klart. Det er noe med måten grisen er på som fascinerer meg.

Det var tid for svinekoteletter, røstipotet, gulrøtter og hvitløkssmør. Måltidet hadde middels vanskelighetsgrad, det skyldes hovedsakelig den sveitsiske potetkakeretten – der 800 gram belindapoteter skulle både rives, formes og stekes, mens barna krevde sitt. Det var imidlertid bryet verdt. Potetretten falt i smak, særlig blant de minste som ba om «mer potetkaker». Kjøttet var mørt, men smakte ikke all verden. En kladeis smør med hvitløk og persille ga smak, men da ville man jo kanskje hatt et glass rødt for å akkompagnere hvitløksbomben, men det var tross alt onsdag og alt vi hadde var hjemmelaget Soda Stream-vann og en viss lengsel etter en norsk sommerkotelett marinert i balsamico, hvitløk, salt og pepper, stekt på kullgrillen. Ute i bakgården på Adamstuen krydde det nemlig av småbarnsfamilier med plasttallerkener, mens vi satt inne – bundet til det planlagte regimet.

Dag 2

Dag 2

Ingenting er som å nyte en vin fra det året du ble født. Her er de beste vingavene til årets jubilanter.

Dag 3. En opptur til slutt

Dette skulle liksom være den tøffe retten – men tok kortere tid å lage enn svinekotelettene. Sitrongressuppen med korianderstekt kylling og risnudler ble ledsaget av vietnamesisk pak choy-salat og en spisspaprika - som Adam først sendte en sirlig sms om at «hadde fått reklamasjoner» for sine mørke farge, deretter en ny sms der de beklaget at de hadde brukt utrykket «genmodifisert paprika» om matvarebutikkenes eksemplarer. En god porsjon unødvendig paprikastøy på innerlommen der altså. Heldigvis var suppen en overlegen avslutning, alle spiste med god appetitt og minstemann Nils, som ikke utpreger seg som en venn av det asiatiske kjøkken, slurpet i seg absolutt hver eneste dråpe i skålen og kom med oppmuntrende kommentarer underveis.

Dag 3

Dag 3

Adams enorme suksess i det norske matkassemarkedet fremstår ikke direkte ufortjent, og tidligere positive opplevelser vipper noen av karakterene på riktig side av over middels. For en familie med slitne fireåringer, som aller helst legger seg før klokken syv, var imidlertid flere av rettene for tidkrevende. En ekspresskasse ville muligens vært å foretrekke.

Oppskrifter: ★ ★ ★ ★
Ingredienser: ★ ★ ★ ★
Maten: ★ ★ ★ ★
Tid: ★ ★ ★ ★ ★
Kostnad: ★ ★ ★ ★
Sum: 19

Forrige uke testet familien Kemp Kokkelørens matkasse. Les hvordan det gikk her

- Anbefalt av DNtv:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.