Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Hvem andre enn oss spiser sei til Grand Prix?

Tekst
Foto
Familien Kemp tester matkasser for Smak. I dag: Godtlevert.no. Foto: Camilla Jenssen

Familien Kemp tester matkasser for Smak. I dag: Godtlevert.no. Foto: Camilla Jenssen

I Godtleverts originalmeny holdt bare én rett mål.

Pappkassene fra Godtlevert.no er lett å få øye på i papirdunkene i søppelskuret der vi bor. Så er da også firmaet, som er frontet av kjendiskokk Ole Martin Alfsen, Norges største på middagskasser (sammen med Adams matkasse fra Bergen – les testen av Adams matkasse her) og de leverer til store deler av landet. Vi hadde testet Godtlevert.no et par ganger tidligere, passe fornøyde. Vi husket fremdeles vantroen da vi oppdaget en rullet ferdigpizzabunn i kassen, slike du får kjøpt på enhver nærbutikk, og som har gitt betegnelsen «kunstig smak» et rundt ferdigkjevlet ansikt. Er nøden så stor, er Grandiosa å foretrekke.

Godtlevert.no hadde familien Kemp forsøkt tidligere. Nå fikk den en ny sjanse. Foto: Camilla Jenssen.

Godtlevert.no hadde familien Kemp forsøkt tidligere. Nå fikk den en ny sjanse. Foto: Camilla Jenssen.

Fakta: Godtlevert.no

Godlevert.no ble startet i 2012,  og er frontet av tv-kokk Ole Martin Alfsen kjent fra 4-stjerners middag. De er størst i Norge på matkasser.

En kan velge mellom Ekspressmeny, Originalmeny, Barnemeny, Roedemeny, Superekspressmeny eller Singelmeny – over tre, fire eller fem dager.

Leverer til Oslo, Akershus, Østfold, Vestfold, Drammen, Kongsberg, Skien, Porsgrunn, Kristiansand og omegn, Stavanger, Sandnes og omegn, Haugesund, Bergen, Trondheim og omegn, Lillehammer, Gjøvik, Hamar, Molde, Ålesund og Karmøy.

Men nå får Godtlevert.no en ny sjanse. Vi hadde bestilt en originalmeny til 760 kroner for tre middager – som skulle ta 30-45 minutter å lage «for deg som vil ha litt mer smak og større innslag av eksotiske retter enn hva som er tilfelle for ekspressmenyene og barnemenyene». En slimete agurk, som det så ut som noen hadde gnafset på, gikk rett i grønn avfallspose. Sånt kan skje. Men hvordan var det med den øvrige maten?

Dag 1. Saken er kyllingbiff

– Dette var da veldig godt, sa Ida – familiemor og kokk av kyllingbiffer med bakte rotgrønnsaker. Det var tirsdag, en av disse sommervarme vårdagene da solen sto rett inn på kjøkkenbordet og alle spiste i stillhet – fordi maten smakte.

Dag 1.

Dag 1.

De ferdigkuttede gresskarterningene hadde stått i ovnen med poteter, olje og salt og pepper i snaut 25 minutter – og passet særdeles godt til de saftige kyllingbiffene panert i mel og akkompagnert av finhakket chili, hvitløk og koriander. Var det slik at Godtlevert.no rett og slett var veldig godt?

Dag 2. Grå sei til Grand Prix

«Hvem andre enn oss spiser sei til Grand Prix?» mumlet eldstesønnen på snart 11, der vi satt foran låt nummer to fra Belgia, med hver vår fiskeporsjon på tallerkenen. Kanskje ytet vi ikke hverdagsmiddagen rettferdighet ved å servere den på en lørdag? Vi voksne kjempet i hvert fall med å holde fasaden. Ett beger rømmekolle pluss en halv sitron gjorde ikke nok for å redde den grånende torskens fetter. Og nok en gang: tomatsalat. Ante vi et matkassemønster? Takket være to flaskeøl med sitronbåter, tiltenkt en tacomiddag som uteble, samt litt ketchup, gled imidlertid både sei og stekte båtpoteter ned mens paljettene glitret på skjermen. Men fisken var og ble tørr, og smakene ganske uspennende.

Dag 2.

Dag 2.

Ville det bli nok mat? Ville alle bli mette? Les om da familien testet matkasse fra Kokkeløren

Dag 3. Halvspist suppe

De to første rettene hadde tatt snaut tre kvarter å lage – i meste laget for en hverdagsmiddag. Den siste retten hadde vi utsatt, fordi vi skjønte den ville ta enda lengre tid, og i mellomtiden hadde det også vært flere helligdager, grillpølser, is og gassballonger. Nå var det imidlertid endelig klart for hvit bønnesuppe med bacon og hvitløksbrød. Champagneflasken som var innkjøpt til 17.mai, men som forble uåpnet på grunn av ekstremtidsklemmen på barnas dag, ble bestemt åpnet. Dette kunne ikke gå feil.

Dag 3.

Dag 3.

Saken fortsetter under annonsen

Men første fartsdump kom fort: vi manglet kyllingbuljong – oppført som basisvare. På nærmeste Joker hadde de kun kjøtt- og grønnsaksbuljong. Det sistnevnte fikk holde. En time og 15 minutter senere, etter at baconterninger var stekt, hakkede grønnsaker og bønner kokt, suppen trukket, og alt etter hvert kjørt glatt – satte vi oss til bords. Selv med tilsatt crème fraîche – og oppskriften fulgt til punkt og prikke (bortsett fra det med buljongen) – var suppen underlig tynn. Verre var det at smaken ikke evnet å begeistre – for å si det diplomatisk. Etter halvspist tallerken hadde Ida fått nok, skjøv den fra seg, hentet noen jordbær i kjøleskapet og tok en slurk champagne.

På kjelen sto en hel masse rester det var tvilsomt om noen kom til å spise.

Godtlevert.no originalkasse tok lang tid å lage for en småbarnsfamilie, og da forventer en i det minste at det smaker bedre. Den meget gode retten med kylling og rotgrønnsaker trekker opp fra en ellers nokså grå opplevelse.

Oppskrifter: ★ ★ ★ ★ ★
Ingredienser: ★ ★ ★ ★ ★
Maten: ★ ★ ★ ★ ★
Tid: ★ ★ ★ ★ ★
Kostnad: ★ ★ ★ ★
Sum: 16

Les alle matkasstestene her: Familien Kemp tester hver uke matkasser for Smak(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.