Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Dette er den beste matkassen

Tekst
Foto
Smaks testfamilie har kåret vinneren av matkassene: Kolonihagen! Foto: Camilla Jensen

Smaks testfamilie har kåret vinneren av matkassene: Kolonihagen! Foto: Camilla Jensen

Kolonihagen vant knepent da Smak testet seks matkasser.

Økologiske og delikate råvarer til en meget anstendig pris, samt en familievennlig meny bestående av tomatsuppe, taco og fiskepinner, sendte Kolonihagen til topps i kåringen.

Familien Kemp har testet matkasser for Smak. Anders Kemp er journalist i Dagens Næringsliv.

Familien Kemp har testet matkasser for Smak. Anders Kemp er journalist i Dagens Næringsliv.

Alle kassene som ble testet var «originalkasser». De fleste av firmaene tilbyr også barnekasser, ekspresskasser, vegetarkasser, slankekasser et cetera, men vi kom ned til at originalkassen trolig favnet spennet mellom ambisjoner og hverdagsliv på mest rettferdig vis.

Les anmeldelse av alle matkassene her

Råvarer viktigere enn pris

Etter seks uker med testing var det åpenbart at de tre beste skilte seg nokså klart ut fra de tre nederste i kåringen. Først og fremst på grunn av råvarer og oppskrifter, som ble veiet tyngre enn pris i vår vurdering. Kokkeløren hadde en haug spennende råvarer fra småprodusenter i Norge, samt matkassoverraskelsen pizza som gikk hjem hos samtlige i familien.

Matkomfort scoret høyt på saftigheten. Alle rettene kom med ferske sauser eller dressinger – håndlaget av firmaets kokker. At de også var dyrere, veide opp for «tørrheten» som var ganske slående hos landets to største kjeder Adams Matkasse og Godtlevert. Hvit fisk og poteter, kylling, poteter, pasta med bacon, det syntes å være en mal der ute som kanskje kunne ha godt av å ristes litt opp i. Og ute grillet naboene i det fine været, mens vi satt inne, lenket til matkassemiddagen…

Adams matkasse endte vi sågar med å «teste» to ganger, da vi på klassisk matkassevis ikke rakk avbestillingsfristen på syv dager. Gang nummer to gjorde ikke noe for å endre på følelsen av at bergensfirmaet var helt streit.

Så skal vi fortsette matkasselivet nå?

Svaret er nei. Eldstesønnen puster lettet ut for at pannekaker, fiskeboller i hvit saus, spaghetti bolognese med parmesan nå er tilbake på menyen, men vi voksne fortsetter det halvsunne gamlelivet fanget mellom take-away-sushi, salater og helgens comfort food.

Når matkasse-trøttheten har lagt seg og sommerferien er over er imidlertid sjansen stor for at noen i toppen av kåringen gjør comeback på vår ringeklokke.

1. Kolonihagen - 22 poeng

2. Kokkeløren – 21 poeng

3. Matkomfort – 21 poeng

4. Adams Matkasse – 19 poeng

5. Godtlevert – 17 poeng

6. Marked.no - 13 poeng

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.