Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Endelig! En saus

Tekst
Foto

Familien Kemp tester hver uke matkasser for Smak. – Dette er rett og slett den diggeste middagen til nå.

Da matkassene gjorde sin entre på det norske markedet rundt 2012-2013 var det med mange konsepter som verden i dag har glemt; hvor ble det for eksempel av Matfryd, Middagshjelpen og Bedremiddag? Et av de nye skuddene på stammen er svenske Matkomfort, som foreløpig kun tilbys i Oslo. Deres trumfkort er ferdig tilberedte sauser og dressinger – som korter ned på tidsbruken uten at smaken lider under det. Som kokk Henrik Isaksson sier i presseskrivet: «måltidene skal ikke ta mer enn 15-20 minutter å forberede».

Fakta: Matkomfort

Svensk konsept startet allerede i 2008 i Stockholm av kokk Henrik Isaksson.

Nisjener kokkeforberedte hverdagsmiddager, sauser og baser kommer ferske og ferdige.

Tilbyr kun foreløpig Premium-kasser i Oslo-området over fire dager. En kan imidlertid bestille fra 1-6 porsjoner.

Matkomfort.no

Dette er den overlegent mest delikate kassen til nå, kommenterte fotograf Camilla da boksen kom på døren søndag kveld.

Men så kostet den også 1420 kroner. I motsetning til etablerte konkurrenter består Matkomforts tilbud av minimum fire middager i uka, så her var det bare å sæle på for en smått matkassetrøtt småbarnsfamilie. Istedenfor de små stiftede heftene konkurrentene tilbyr – fulle av bilder av rettene – hadde vi nå kun et stort dineraktig spisekart med oppskrifter der de fire rettene var beskrevet. Men Hamburger, kyllinggryte og polentastekt svinerygg hørtes da lovende ut?

Dag 1. Hamburger i bløte brødskiver

I kassen lå en pakke med 600 gram kjøttdeig fra kvalitetsbutikken Strøm Larsen på Torshov. Istedenfor burgerbrød, var det meningen at 100-grams-kjøttpucken skulle pakkes inn i brødskiver fra Kringelgårdens bakeri i Saltsjöbaden, Sverige.

Tilbehør? Pommes Frites av bakepotet, avocado, tomat, salat og ferdiglaget chilidressing. På første forsøk klarte undertegnede – som liker sin burger lyserosa – å understeke kone og eldstemanns en smule. Brødene ble gjennombløte av saftene, og burgeren måtte tilbake i pannen. Nye brødskiver måtte også skjæres og stekes.

Dag 1

Dag 1

Burgeren måtte likevel spises med kniv og gaffel. Smakene var helt okei, ikke minst et deilig avbrekk fra den typiske matkasseformelen, men et par brioche-burgerbrød hadde hevet opplevelsen to hakk.

Dag 2. Endelig! En saus

Etter tre uker med matkasser begynte det å tegne seg et mønster: middagene er ofte småtørre. Savnet etter en saus, følelsen av å spise noe litt grapsete, fyldig og ulovlig, var uttalt ved flere anledninger. Kyllinglårfilet-gryten med en saus basert på tomat og fransk sennep var i så måte et nydelig avbrekk.
– Dette er rett og slett den diggeste middagen til nå, sa Ida.

Dag 2

Dag 2

Dag 3. Hurtigmat

Tvillingene skulle kjøres på ballettundervisning 17.00, var hjemme fra barnehagen 16.30. Sammenbrudd i gangen. Hvordan skulle dette gå?

I oppskriften sto det at vi skulle koke den store bakepoteten dagen i forveien, noe som pliktskyldig var gjennomført. Det gjensto kun å røre inn en ferdiglaget gressløks-creme-fraiche, strø litt rødløk og kutte opp poteten før servering. Torskefilten tok seks minutter å steke - Voila: en middag ferdig på bordet på drøyt 10 minutter.

Dag 3

Dag 3

Ok: barna spiste ikke mye, fikk en gammel pizzabit i bilen – men de voksne var langt over middels fornøyde etter å ha gjennomført kunststykket å lage en god hverdagsmiddag på få minutter.

Saken fortsetter under annonsen

Dag 4 Svin og pinot gris (!)

Kun én rett tok litt tid å lage, men på en drøy halvtime sto polentastekt svinerygg med bulgur, sjampinjong og BBQ-saus på bordet. En fransk, mineralsk Pinot Gris med skrukork var arvet av DNs vinanmelder, og sto som en kule til det lyse kjøttet. Barna klagde på at sausen var litt sterk, men spiste svin og bulgur. Nok en gang en saftig rett – et touch av hverdagsgourmet på kjøkkenbordet.

Dag 4

Dag 4

Matkomfort scorer meget høyt på to viktige kriterier, først og fremst tidsbruken - som var omtrent halvparten av de største konkurrentene. I tillegg har de skjønt at kjøtt eller fisk med potet ikke kun kan avspises med en tomatsalat. De kokkelagde sausene og dressingene var gjennomgående smakfulle. Men hvor sunt var egentlig det vi hadde dyttet i oss de fire siste dagene? Nå kom jo helgen med tacos (eller pizzza) og potetskruer foran tv-en. I tillegg opplevdes fire dager med matkasse som en for mye. Prisen var også stiv, men skulle tross alt deles på fire dager, og sammenlignet med konkurrentene føltes det som det kanskje var verdt det.

Matkasse fra Matkomfort
Oppskrifter: ★ ★ ★ ★
Ingredienser: ★ ★ ★ ★ ★
Maten: ★ ★ ★ ★
Tid: ★ ★ ★ ★ ★
Kostnad: ★ ★ ★ ★ ★
Sum: 21

Les alle matkasstestene her: Familien Kemp tester hver uke matkasser for Smak

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.