Vindatabasen

  • Forside
  • Vin
  • Oppskrifter
  • Restauranter
Logg inn

Vindatabasen

Logg ut
  • Min Smak
  • Nyhetsbrev
  • Podkast
  • Digitalt vinkurs
  • DN
  • D2
  • DN Helg
  • DNtv
  • Kundeservice
Instagram Facebook

Saker om:

Helt vilt

Ut på tur. Kokk og sanker Gaute Vindegg selger ville vekster til norske restauranter. Produktene finner han overalt – fra kirkegårder til parker, skog og beiteområder..

Slik lager du en skikkelig kongledessert

Brokkåli. Russekålen er en av plantene Vindegg har lettest for å «selge inn» til ferske sankere – bruken og smaken er omtrent som brokkoli. Høst den helst før blomstring – kuttes de ned, kommer det ofte opp en ny..

Russekålen er ugressets brokkoli

Kortreist. Gaute Vindegg må ikke nødvendigvis kjøre ut av byen når han skal plukke. Av og til holder det lenge med en tur i parken. Eller i hagen..

Dette ugresset kan du lage gresselig god suppe av

Få varsel når vi skriver om
Helt vilt

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
Dekorativt. Ville vekster brukes ofte som garnityr. De kan like så gjerne spille hovedrollen i et måltid..

– Hvis du var sulten nok, kunne du brukt ljå

.

Slik tilbereder du harekjøtt

.

Slik tilbereder du rådyrkjøtt

Helstekt stokkand med syltede plommer. Oppskrift lenger ned i saken. Foto: Lars Petter Pettersen.

Prøv dette med villanden

Reinsdyrskank.

- Reinsdyrkjøttet er helt magisk

Spareribs av hjort. Oppskrift lenger nede i saken..

Hjort er hjort, spist er spist

Elgrulade. Oppskrift lenger nede i saken..

Prøv noe nytt med elgkjøttet

Ryper i fløtesaus. Se oppskrift i saken..

Trikset som gjør rypene saftige

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av DN Media Group. For mer informasjon om DN Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.