Vindatabasen

  • Forside
  • Vin
  • Oppskrifter
  • Restauranter
Logg inn

Vindatabasen

Logg ut
  • Min Smak
  • Nyhetsbrev
  • Podkast
  • Digitalt vinkurs
  • DN
  • D2
  • DN Magasinet
  • DNtv
  • Kundeservice
Instagram Facebook

Saker om:

Iskrem

Dårlig sommervær kombinert med produksjonsutfordringer og kraftige prisøkninger på alt fra strøm til melk gjør at Paal Hennig-Olsen varsler underskudd.. Foto: Sondre Transeth

Kostnadssmell for Hennig-Olsen Is: – Du kan trygt si at året blir ille

Isklem. Kitty Travers «La Grotta Ices» er guiden for den som vil ha en middelvei mellom hyperteknisk og intuitiv iskremlaging. Ofte kombinerer Travers ulike istyper i én og samme skål – her klementingranita i selskap med fløteis med bergamot og lett vispet fløte..

Slik har du aldri smakt iskrem før

Lettfryst. Moreller fra frysedisken er et supert valg for å lage sorbet uten iskremmaskin..

Slik lager du Sverre Sætres kuleis

Få varsel når vi skriver om
Iskrem

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
Mer hjemmekos som følge av koronapandemien sørget for rekordinntekter for Paal Hennig-Olsens isfabrikk i Kristiansand.. Foto: Harald Berglihn

Rekordår for isfamilien i sør: –Det måtte en pandemi til

Selv om administrerende direktør Paal Hennig-Olsen ikke er fornøyd med fjoråret, gjør en varm forsommer at han er ganske sikker på at 2020 blir langt bedre.. Foto: Harald Berglihn

Kalddusj for Hennig-Olsen: – Vi kan ikke si oss fornøyde med dette

Markedssjef for Freia hos Mondelēz,  Sølvi Grana Slotte, og administrerende direktør Paal Hennig-Olsen, inngår et langt tettere samarbeid for å demme opp for de internasjonale isgigantene.. Foto: Harald Berglihn

Ruster seg for iskrig mot utenlandske konkurrenter - Hennig-Olsen blir partner med Freia-eier

Sommer og is på Aker Brygge. Venninnene Dajana Draskovic (til venstre) og Oksana Bukhney nøt sommeren på bryggekanten. I bakgrunnen Ida, Mari, Renate og Endre Lindström ferierende fra Sogndal.. Foto: Per Ståle Bugjerde

Melk er ut, vegan-is og få kalorier tar over

Terapeut-is: – Iskrem er veldig kontemplativt. Å slikke på silkemyk iskrem mens du går en tur, det føles utrolig beroligende, ja, nærmest terapeutisk, sier Travers..

Her får du iskremgründerens beste oppskrifter

Isproduksjon på fabrikken til Diplom-Is på Gjelleråsen i Akershus.. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sommerens rekordsalg av is ga solid Tine-resultat

Kortreist. Da Nevada Berg bodde i Mosambik måtte hun og mannen kjøre tre timer for å komme til butikken. I Veggli kan hun hente egg fra hønene i hagen og handle på Coop Extra rett nede i bygda..

Amerikansk suksessblogger utgir kokebok om norsk mat

Hull i tapetet. Hans H. Horneman driver Reins kloster som tiende Horneman i rekken. Det er litt av en fordums bør han skal videreføre, og en slags strategi er å satse på økologisk is og øl. I sofaen sitter kongepudlene Vincent (til venstre) og Viola, mens huskatten Sofus kommer smygende..

Harald Hårfagres kongsgård reddet av økologisk iskrem og øl

Administrerende direktør Paal Hennig-Olsen i Hennig-Olsen Is gliser i takt med finværet og nye omsetningsrekorder.. Foto: Jacob Buchard

Hennig-Olsen Is nyter godt av tidlig sommer: – Været er jo helt fantastisk. Det blir garantert ny rekord

Paal Hennig-Olsen er strålende fornøyd med sommerværet etter å ha satt nok en ny salgsrekord for iskremen fra familieeide Hennig-Olsen Is i Kristiansand.. Foto: Jacob Buchard

Solgte 247.000 is hver dag

Slik lager du iskrem med to smaker og fin marmorering med oppskrift fra Kari Innerå..

Imponer gjestene med marmorert iskrem

Merverdien er en høyst subjektiv størrelse. Personlig verdsetter jeg nykokte reker med en kald pils svært høyt, mens verdsettingen av daggamle ditto servert med hvitvin er nær null. Andre, med ellers uklanderlig vandel, kan ha det omvendt.. Foto: Luca Kleve-Ruud

Godt konsumentoverskudd!

Yoghurtis pyntet med bringebær i tre varianter.. Foto: Jimmy Linus

– Skal man spise is, så skal man spise is

Sett smak på vaniljeisen med tørre boller, og topp med jordbær, basilikum og kjekssmuler.. Foto: Jimmy Linus

Is med andre boller

.

Lag isen selv

Administrerende direktør Paal Hennig-Olsen regner med nok en varmende isrekord i år.. Foto: Harald Berghlin

Isrekord varmer Hennig-Olsen

Øverst: Sjokoladeparfait med rom, servert med multesaus og sjokoladedrasjerte hasselnøtter. Nederst: Sjokoladeis med bringebær og revet sjokolade..

Kuldesjokkis

Istid. Hjemmelaget bringebæris på pinne er en sikker suksess. Det kan lages uten ismaskin, men da skal du ifølge Sverre Sætre «ha veldig lyst på is og veldig god tid». Se oppskrift i saken.. Jimmy Linus

Sverre Sætres tips: Slik lager du den den beste iskremen

.

Is med basilikum, pinjekjerner eller Manchego-ost?

Verdens beste is. Jordi Roca driver dessertkjøkkenet på verdens beste restaurant. Nå har han også fire iskrembarer å hanskes med.

Isen fra verdens beste restaurant, Celler de Can Roca, trenger du hverken bestille bord eller stå i kø for

Rør julekakerester inn i hjemmelaget iskrem for en original dessert. Foto: Tommy Andresen.

Lag iskrem av kakerestene

1. Oppsving. Den klassiske sandwich-isen har fått en oppgradering av både smak og utseende. I New York har det åpnet en rekke nye steder som har spesialisert seg på den populære iskrem-varianten.  2. Klassisk. Melt Bakery serverer noen av New Yorks mest populære varianter. Red velvet er med vanilje og en klassisk sjokoladekjeks.

Isklemt

TJENER PÅ ISKREM. Paal Hennig-Olsen tjente godt på iskrem ifjor. FOTO: Otto Alsaker Prestmo.

Brødrene Hennig-Olsen deler utbytte på 20 mill. etter rekordår

Stor test av is fra norske småprodusenter Foto: Calle Huth.

Stor test av luksus-iskrem

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av NHST Media Group. For mer informasjon om NHST Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.