Vindatabasen

  • Forside
  • Vin
  • Oppskrifter
  • Restauranter
Logg inn

Vindatabasen

Logg ut
  • Min Smak
  • Nyhetsbrev
  • Podkast
  • Digitalt vinkurs
  • DN
  • D2
  • DN Magasinet
  • DNtv
  • Kundeservice
Instagram Facebook

Saker om:

Kok en klassiker

Stjernesjokk. Thom Eagle viser veien gjennom vårens beskjedne råvarespekter, samtidig som han understreker skjønnheten i begrensninger. En caponata kan man få til året rundt, gjerne med en særlig sesongvare som stjernen. Denne gangen er det italienske artisjokker som får skinne..

Denne kokeboken lærer deg å tenke mer som en kokk

Lagspiller. Sesongens første calçot feires storslått hver gang den gjør sitt inntog. Grillen temmer løkens ilske og gjør den usedvanlig sødmefylt, en perfekt kontrast til den lett pikante romanescoen. Det er et skoleeksempel på hvordan katalanerne bygger smak, lag på lag på lag..

Hva er det som gjør det katalanske kjøkkenet så uforskammet godt?

Isklem. Kitty Travers «La Grotta Ices» er guiden for den som vil ha en middelvei mellom hyperteknisk og intuitiv iskremlaging. Ofte kombinerer Travers ulike istyper i én og samme skål – her klementingranita i selskap med fløteis med bergamot og lett vispet fløte..

Slik har du aldri smakt iskrem før

Få varsel når vi skriver om
Kok en klassiker

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
Kålassikker. Kålruletter er en klassiker på tvers av landegrenser, fra Sverige og Norge til Russland og Tyrkia. Det føles ekstra rett i vintermånedene, som en varm klem nå når kålen er en av de få gjenværende lokale grønnsakene i butikkhyllen..

Denne kokeboken er den svenske bibelen for husmannskost

Substansiell. Edna Lewis' kyllingsuppe er en klassiker på kalde, klare vinterdager. Å koke melbollene i den klare kyllingbuljongen gjør de silkemyke, mens suppen blir fyldigere. Dette er revitaliserende, trøstende og varmende mat med effekt på både kropp og sjel..

Denne kokeboken er et av de viktigste verkene om amerikansk matlaging

Koke blekksprut. I «Market Cooking» er maten enkel og ukomplisert, med korte ingredienslister og lettfordøyelige instruksjoner. Men fortvil ei, erfarne kokk, det finnes også prosjekt som kimchi og en påfølgende kimchigryte (kimchi jigae), hjemmelaget harissa samt en fremgangsmåte for å koke åttearmet blekksprut..

En forenklet bibel for den travle kokken

Kjøkkendagbøkene. Nigel Slaters sagnomsuste «The Kitchen Diaries» nedtegner et år i måltider og er full av nedpå retter forankret i de nordeuropeiske mikrosesongene. Denne ukens fyldige pai løftes av bitre salatblader overrislet med syrlig vinaigrette, som gjort for kjølige novemberdager..

Denne kokeboken har svaret på et av livets store spørsmål

Magnum opus. Judy Rodgers «The Zuni Café Cookbook» er en bok som rett og slett vil gjøre deg til en bedre kokk – om du bare våger å gi seg hen til de møysommelig beskrevne oppskriftene som strekker seg over 550 sider..

Denne nesten to kilo tunge kokeboken omskaper deg som kokk

Godt og blandet. Richard Olneys tidløse klassiker «The French Menu Cookbook» lærer en å leve enkelt, men godt – på fransk vis. Sentralt står matlaging som estetikk, fra markedets bugnende boder til gulrot, løk og selleri snittet med presisjon i en mirepoix..

Han holdt de beste middagsselskapene i Paris

Varmer. Få ting varmer mer på høsten enn en av britenes mange versjoner av dampet kake, eller «steamed pudding». «Steamed syrup pudding» er en ekte klassiker, så vel som «spotted dick», «bread and butter» og «sticky date pudding»..

På denne restauranten er garnityr strengt forbudt

Aromatisk.Forfatterens versjon av tagine med kylling, saltet sitron og oliven er en intuitiv klassiker. Retten er perfekt for de som prøver seg på tagine for første gang - full av aromaer og smaker typisk for det marokkanske kjøkkenet, relativt ukomplisert og rask å få på bordet..

En klassiker fra Midtøsten

Hverdagsmåltid. Soupe au pistou er det ultimate hverdags-måltidet, foranderlig etter sesong og forholdsvis ukomplisert å tilberede..

Denne er perfekt som sololunsj

Smørbrød. Ossetiske paier er et vidunderlig vis å bli kjent med områdets bakverk og dumplinger på, uten intrikat folding eller teknikk. Deigen er rimelig enkel, mens fyllet er fleksibelt og kan varieres etter hva man har for hånden. Når der ferdigstekte paiene pensles med smør, blir det nesten umulige å holde fingrene unna..

Perfekt pai til pikniken

Dagens Næringsliv AS

Sjefredaktør/Adm.dir Janne Johannessen
Postadresse: Postboks 1182 Sentrum 0107 Oslo
Sentralbord DN 22 00 10 00
Besøksadresse: Christian Krohgs gate 16 0186 Oslo
Kundeservice 21 89 61 00
Tips tips@dn.no

Få tips og siste nyheter om vin fra Merete Bø i vårt nyhetsbrev

Påmelding her
instagram Kundeservice Min side Annonse Arkiv
facebook Personvern Cookies Vilkår RSS

Dagens Næringsliv er en del av NHST Media Group. For mer informasjon om NHST Media Group klikk her.