Vindatabasen

  • Forside
  • Vin
  • Oppskrifter
  • Restauranter
Logg inn

Vindatabasen

Logg ut
  • Min Smak
  • Nyhetsbrev
  • Podkast
  • Digitalt vinkurs
  • DN
  • D2
  • DN Magasinet
  • DNtv
  • Kundeservice
Instagram Facebook

Saker om:

Kok en klassiker

.

Den ultimate guiden til meksikansk mat

Bønnerop. Pasta e fagioli er en enkel og fleksibel rett som varmer, nærer og tilfredsstiller. Kok bønnene med en parmesan- eller spekeskinkeskalk (det som er igjen når man har skåret bort alt det spiselige), olivenolje, et par hvitløksfedd, salt og litt timian..

En perfekt julegave til alle som elsker italiensk mat

Sin vekt i gull. Kimchi jjigae er en av de enkleste, mest tilfredsstillende koreanske grytene – og som dessuten enkelt kan varieres. Til kimchi jiigae kan du tilsette tofu, ulike former for kjøtt, sjøgress eller gjerne grønnsaker med litt stivelse – tykkere skiver med gresskar er utmerket..

En fabelaktig inngang til koreansk mat

Få varsel når vi skriver om
Kok en klassiker

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
Overgang. Bagna cauda, en tradisjonsrett fra Piemonte, spises som regel i de kalde månedene og markerer overgangen fra høsten til vinter. Den umamirike dippen er som gjort for sesongens beste grønnsaker – blomkål, romanesco, broccolini, rød- og gulbeter, små purreløk og endivier, for å nevne noen..

Denne kokeboken ligner ikke noen andre du har sett

Saus. Adobo er uunnværlig i det filippinske kjøkkenet, en mesterklasse i å balansere sødme, syre, salt, fett og hete i en og samme rett. Prøv for eksempel å bresere svinenakke eller blekksprut i den – eller kylling, som her..

Filippinsk mat – en fryd for ganen, øyet og fantasien

Veltilpasset. Sellerirotremuladen er naturlig tilbehør til kjøtt, fisk og grønt. Til røkt fisk er den som finest, men den er også ypperlig til blodpudding eller fint skivet bresaola – lufttørket biffilet..

En eksentrisk bok for dem som trenger noe godt – også når man lager mat alene

Enkle gleder. En god spekepølse eller paté, brød, smør og et generøst glass vin kan også være en stor matopplevelse, ifølge Elizabeth David..

Denne retten tar 15 minutter å lage og kan spises etter tre timer

Hverdag og fest. Niloufer Ichaporia Kings «My Bombay Kitchen» byr på en kavalkade av pickles, snacks, side- og grønnsakretter, sjømat og luksuriøse, langkokte kjøttretter, og er en bok for hverdag og fest..

Et mylder av måter å angripe vanlige råvarer på

Sommerhit. Nice-retten pissaladière er en evig sommerklassiker som gjør mye ut av lite. En krisp, pizzalignende bunn med sødmefylt løk, ansjos og oliven – perfekt på svaberg etter et sommerbad..

Kokeboken du trygt kan ta med til en øde øy

Stjernesjokk. Thom Eagle viser veien gjennom vårens beskjedne råvarespekter, samtidig som han understreker skjønnheten i begrensninger. En caponata kan man få til året rundt, gjerne med en særlig sesongvare som stjernen. Denne gangen er det italienske artisjokker som får skinne..

Denne kokeboken lærer deg å tenke mer som en kokk

Lagspiller. Sesongens første calçot feires storslått hver gang den gjør sitt inntog. Grillen temmer løkens ilske og gjør den usedvanlig sødmefylt, en perfekt kontrast til den lett pikante romanescoen. Det er et skoleeksempel på hvordan katalanerne bygger smak, lag på lag på lag..

Hva er det som gjør det katalanske kjøkkenet så uforskammet godt?

Isklem. Kitty Travers «La Grotta Ices» er guiden for den som vil ha en middelvei mellom hyperteknisk og intuitiv iskremlaging. Ofte kombinerer Travers ulike istyper i én og samme skål – her klementingranita i selskap med fløteis med bergamot og lett vispet fløte..

Slik har du aldri smakt iskrem før

Kålassikker. Kålruletter er en klassiker på tvers av landegrenser, fra Sverige og Norge til Russland og Tyrkia. Det føles ekstra rett i vintermånedene, som en varm klem nå når kålen er en av de få gjenværende lokale grønnsakene i butikkhyllen..

Denne kokeboken er den svenske bibelen for husmannskost

Substansiell. Edna Lewis' kyllingsuppe er en klassiker på kalde, klare vinterdager. Å koke melbollene i den klare kyllingbuljongen gjør de silkemyke, mens suppen blir fyldigere. Dette er revitaliserende, trøstende og varmende mat med effekt på både kropp og sjel..

Denne kokeboken er et av de viktigste verkene om amerikansk matlaging

Koke blekksprut. I «Market Cooking» er maten enkel og ukomplisert, med korte ingredienslister og lettfordøyelige instruksjoner. Men fortvil ei, erfarne kokk, det finnes også prosjekt som kimchi og en påfølgende kimchigryte (kimchi jigae), hjemmelaget harissa samt en fremgangsmåte for å koke åttearmet blekksprut..

En forenklet bibel for den travle kokken

Kjøkkendagbøkene. Nigel Slaters sagnomsuste «The Kitchen Diaries» nedtegner et år i måltider og er full av nedpå retter forankret i de nordeuropeiske mikrosesongene. Denne ukens fyldige pai løftes av bitre salatblader overrislet med syrlig vinaigrette, som gjort for kjølige novemberdager..

Denne kokeboken har svaret på et av livets store spørsmål

Magnum opus. Judy Rodgers «The Zuni Café Cookbook» er en bok som rett og slett vil gjøre deg til en bedre kokk – om du bare våger å gi seg hen til de møysommelig beskrevne oppskriftene som strekker seg over 550 sider..

Denne nesten to kilo tunge kokeboken omskaper deg som kokk

Godt og blandet. Richard Olneys tidløse klassiker «The French Menu Cookbook» lærer en å leve enkelt, men godt – på fransk vis. Sentralt står matlaging som estetikk, fra markedets bugnende boder til gulrot, løk og selleri snittet med presisjon i en mirepoix..

Han holdt de beste middagsselskapene i Paris

Varmer. Få ting varmer mer på høsten enn en av britenes mange versjoner av dampet kake, eller «steamed pudding». «Steamed syrup pudding» er en ekte klassiker, så vel som «spotted dick», «bread and butter» og «sticky date pudding»..

På denne restauranten er garnityr strengt forbudt

Aromatisk.Forfatterens versjon av tagine med kylling, saltet sitron og oliven er en intuitiv klassiker. Retten er perfekt for de som prøver seg på tagine for første gang - full av aromaer og smaker typisk for det marokkanske kjøkkenet, relativt ukomplisert og rask å få på bordet..

En klassiker fra Midtøsten

Hverdagsmåltid. Soupe au pistou er det ultimate hverdags-måltidet, foranderlig etter sesong og forholdsvis ukomplisert å tilberede..

Denne er perfekt som sololunsj

Smørbrød. Ossetiske paier er et vidunderlig vis å bli kjent med områdets bakverk og dumplinger på, uten intrikat folding eller teknikk. Deigen er rimelig enkel, mens fyllet er fleksibelt og kan varieres etter hva man har for hånden. Når der ferdigstekte paiene pensles med smør, blir det nesten umulige å holde fingrene unna..

Perfekt pai til pikniken

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av DN Media Group. For mer informasjon om DN Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.