Vindatabasen

  • Forside
  • Vin
  • Oppskrifter
  • Restauranter
Logg inn

Vindatabasen

Logg ut
  • Min Smak
  • Nyhetsbrev
  • Podkast
  • Digitalt vinkurs
  • DN
  • D2
  • DN Magasinet
  • DNtv
  • Kundeservice
Instagram Facebook

Saker om:

Nordisk mat

Grå vegger og fargerik kunst setter sitt preg på restauranten..

Denne restauranten er ikke lenger i «ingenmannsland»

Walaker hotell er en perle, nennsomt restaurert og oppgradert med sans for de fine detaljene..

Walaker hotell: Perfekt destinasjon for livsnytere

Juvet Landskapshotell i Valldal, Møre og Romsdal er stilig innredet i et modernisert fjøs.. Foto: Morten Hjertø

Juvet hotell: Vilt og vakkert i Valldal

Få varsel når vi skriver om
Nordisk mat

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
Nordisk sushi. Fiskehandlerdatteren Frida Ronge fra Göteborg er oppvokst med mye fiskemat på middagsbordet. Med sin nye kokebok vil hun gjøre sushi til nordisk husmannskost.. Foto: Malin Fränberg

Hun vil gjøre sushi til husmannskost i Norden

Söl er, i god «ny-nordisk» stil, gitt navn etter den spiselige rødalgen langs kysten..

Restaurant Söl: Naturlig rogalending

Uteserveringen til Fyr Bistronomi ligger i en gammel villahage på hjørnet av Hegdehaugsveien og Josefines gate i Oslo..

– Perfekt festivalmat!

Buer restaurant i Odda er verdt en omvei..

Buer: Norge på en tallerken

Signalen Sjøbad på Nesodden ligger helt i vannkanten med utsikt til solnedgangen..

Restaurant Signalen: Verdt en utflukt

Mon Oncle byr på elegant overflod..

Restaurant Mon Oncle: Førsteklasses klassisk

Piggvar kom med en stor ravioli med skalldyrfyll i dyp tallerken, svømmende i en kremet gressløksaus..

Nedre Foss Gård: Akerselvas praktrestaurant

Trappen opp fra pizzarestauranten Tranen i Oslo leder opp til en bortgjemt perle av en bar..

Bar Amour: Kulinarisk enhjulssykkel

Kålassikker. Kålruletter er en klassiker på tvers av landegrenser, fra Sverige og Norge til Russland og Tyrkia. Det føles ekstra rett i vintermånedene, som en varm klem nå når kålen er en av de få gjenværende lokale grønnsakene i butikkhyllen..

Denne kokeboken er den svenske bibelen for husmannskost

I høst fikk københavnrestauranten Noma tre michelinstjerner og ble kåret til verdens beste restaurant. Noma-sjef René Redzepi kaller sine fremtidsplaner «monsterstore»..

Noma er tilbake som verdens beste restaurant. René Redzepi forklarer hvorfor

Nyoppussede Kolonihagen Frogner deler en hyggelig, frodig bakgård med en blomsterbutikk.

– Til denne prisen forventer jeg å bli mett

Rått lam med fjorårets syltede grønnsaker står på menyen på Noma-avleggeren Restaurant 108.

Noma-avlegger åpner i dag

Våger å gjøre det enkelt. Når Magnus Nilsson serverer kamskjell på Fäviken, er det ikke med trøfler, pureer eller annet tilbehør. Det er rett og slett et kamskjell, bakt over åpen ild til det åpner seg. Innmaten blir fjernet, og muskelen servert i sin egen kraft – på rykende einer. Foto: Ivar Kvaal.

Kan bestemor redde det nye nordiske kjøkkenet?

Magnus Nilsson Fra restaurant Fäviken har samlet over 700 oppskrifter og dekker alt fra svenske kjøttboller til nypesuppe og nepeøl, krinalefse og hvordan man skal koke perfekte egg. Foto: Ivar Kvaal.

– Jeg trodde jeg visste mye om nordisk matkultur

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av DN Media Group. For mer informasjon om DN Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.