Vindatabasen

  • Forside
  • Vin
  • Oppskrifter
  • Restauranter
Logg inn

Vindatabasen

Logg ut
  • Min Smak
  • Nyhetsbrev
  • Podkast
  • Digitalt vinkurs
  • DN
  • D2
  • DN Helg
  • DNtv
  • Kundeservice
Instagram Facebook

Saker om:

Pasta

Baltazar har holdt det gående i Kirkeristen, like bak Oslo Domkirke, siden 1997..

Ikke glem Baltazar når du trenger en gammel italiener

Utholdende. Svartkål tåler både kulde, varme, syre og fett..

I bladene er nesten hele vitaminalfabetet representert

.

Pasta på sommerens fineste uteservering

Få varsel når vi skriver om
Pasta

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
Æresgjester. Karl Hans Rønning (t.v.) har lært datteren Elise Bratteng Rønning mye om det som kan spises fra Helgelands sjø og jord. Kokk Marius Martinsen (t.h.) har laget en lekker lunsj til restaurantens beste støttespillere..

Italiensk-norsk lunsj i det grønne

Måltid. Hverdagene trenger også noe godt på bordet..

Hverdagslig pasta og rykende fersk focaccia

Fargespill. Nykokt pasta med nydampet vongole..

Lag feriefavoritten pasta vongole hjemme på kjøkkenet

Bønnerop. Pasta e fagioli er en enkel og fleksibel rett som varmer, nærer og tilfredsstiller. Kok bønnene med en parmesan- eller spekeskinkeskalk (det som er igjen når man har skåret bort alt det spiselige), olivenolje, et par hvitløksfedd, salt og litt timian..

En perfekt julegave til alle som elsker italiensk mat

Frister. Hvem kan motstå en skål med velduftende polpette-kjøttboller – og spagetti? Retten har sin opprinnelse i Sør-Italia, og er ikke «amerikansk» slik mange tror..

Ta natten til hjelp om du vil lage en ur-italiensk bolognese

Al aglio et olio. Det går fort og dufter herlig når hvitløk freser i din beste olivenolje..

Spaghetteria-kokkens kjappe oppskrifter

Pepret stil. Il carbonaro betyr kullhandleren, og historien sier at retten fikk sitt navn fra kullarbeidere i Roma; mens de spiste falt små dryss av kull ned i tallerkenen..

Ikke lag denne retten med fløte

Raviolissimo. Klar for pastabakerens c-moment? Ravioli tar tid å lage, men gir maks tilfredshet for pastaelskeren. Ricotta og spinat er det klassiske fyllet, men mulighetene er uendelige..

Fest med fyll

Slurp. Akkurat nå er norsk fisk og skalldyr best. Den smaksrike kraften fra blåskjell suges opp av spagettien i en ideell kombo..

Kokkens beste oppskrifter på pasta med sjømat

Pasta con amore. Egg, mel og uendelige muligheter. Pasta har erobret verden, og den beste lager du selv..

Slik lager du perfekt pasta hjemme

Spaghetteria holder seg til en gjenkjennelig meny som passer små og store gap. Rimelig er det også..

Spaghetteria: Familievennlig og billig italiener

Smått & godt. Felloni & Piersante er blitt en pastasuksess på 15 kvadratmeter. Bestselgeren i den lille butikken er Maria Rosaria Bonadies' ferske, fylte pastaputer, her fotografert sammen med innehaver Andreas Kleven-Felloni..

Pastasuksess: – Det er mulig vi må åpne en filial til!

Sommerfisk. Makrellen er på sitt beste tidlig på sommeren. Hanne Rutgerson griller den og gir den italiensk tilbehør..

Ta sommermakrellen til nye høyder med kokkens hemmelige triks

Thomas Giertsen og Merete Bø lager podkast om vin for Dagens Næringsliv.. Foto: Sigurd Fandango

Podkast: De beste vinene til kjente pastafavoritter

Pastavekkelse. Først da Kristian Lambrechts fikk jobb på den italienske restauranten Trattoria Popolare i Oslo, oppdaget han hvordan pasta carbonara egentlig skal lages.. Foto: Sigurd Fandango

Da kokken smakte en ordentlig pasta carbonara, var det ingen vei tilbake

Akkurat nå bugner skogen av bregnen med det pussige navnet strutseving. Med Tommy Østhagens oppskrifter kan du servere våren på et fat.. Foto: Henriette Berg-Thomassen

De gule favorittene

Mamma Pizza i Dronningens gate serverer hjemmelaget fylt pasta med fantastisk kvalitet..

Prima pasta

Stilen på Cargo er industriell havnerestaurant, myket opp med sauefeller fra Ikea..

– Dette smaker nesten ingenting

Amerikanske kjøttboller med risoni er perfekt for hverdagen og i fryseboksen..

Kjøttboller på amerikansk vis

Høsteksplosjon. Søte gresskar, burrataost og salt gnocchi – en fantastisk kombinasjon..

Et lite mirakel

Pasta med små griser. Steinsoppen er som skapt for italiensk pasta og parmesan. Porcini, steinsoppens navn på italiensk, betyr «små griser»..

Skogen bugner av steinsopp i år

Håndverk. Spesialmaskiner er slett ikke nødvendig for å diske opp med hjemmelaget pasta..

– Det skal se litt hjemmelaget ut

.

To middager i én: pasta med tomatsaus og vegetarisk moussaka

Prima Fila serverer god og billig italiensk mat.. Foto: Camilla Jensen

– Det er ekstremt billig

Olivia lager behagelig Middelhavsstemning i Hegdehaugsveien..

Ærlige Olivia

.

NY SERIE: Når mesterkokken ikke gidder å lage mat - da lager han dette

Vann, sukker, salt, ost og bestikk. Les hvilke italienske pastaregler det går an å bryte.. StockFood

Pastareglene du fint kan bryte

Pasta basta. Alle elsker pasta - her er fem deilige måter å servere den på. Foto: Tommy Andresen.

Fem pastaoppskrifter som redder enhver middag

Kokk Dag Tjerslands Baltazar er kåret til Norges beste italienske restaurant. Nå gir han deg sine beste italienske oppskifter..

- Å helle olje i kokevannet er en pastasynd

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av DN Media Group. For mer informasjon om DN Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.