Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

...klarer du ikke vente til torsdag? Her er flere gode amerikanske viner

Tekst
Med 5000 dollar i lommen startet den tidligere bandmanageren og hovmesteren Charles Smith vingård for 16 år siden. Nå er han en av staten Washingtons mest ettertraktede produsenter. Foto: Per Thrana

Med 5000 dollar i lommen startet den tidligere bandmanageren og hovmesteren Charles Smith vingård for 16 år siden. Nå er han en av staten Washingtons mest ettertraktede produsenter. Foto: Per Thrana

Blant vinnyhetene i polets bestillingsliste er det Charles Smiths viner som imponerer mest.

Charles Smiths og K Vintners viner er fruktdrevne og balanserte, med et kjølig preg man sjelden opplever i Washington. Kombinert med en integrert og balansert alkohol er de et friskt pust fra staten.

– Jeg har én fot i den gamle verden og én i den nye. Når det kommer til vin, er jeg en alt-eller-ingenting-mann. Det tror jeg kundene mine liker, har Smith tidligere uttalt til Smak.

Da den tidligere kelneren og bandmanageren Charles Smith startet sitt vineri i Walla Walla Valley sørøst i staten Washington på USAs vestkyst i 1999, var det bare 16 vingårder der fra før. Nå er det over 140.
Han fottråkker druene selv og tilsetter aldri gjær, syre eller noe annet. Vinene ligger både på gamle burgunderfat og rustfrie ståltanker. Vinene får en maserasjonstid på mellom 25 og 40 dager, alt ettersom hva de trenger.

– En god vin skal ha renhet, balanse, friskhet og integritet for å bli god. Det er det jeg prøver å oppnå.

Flere av hans viner er bare tilgjengelig på spesialbestilling igjennom importøren, mens andre finnes i bestillingsutvalget.

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.