Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Oslos nye art deco-bar

Tekst

Cocktail på fat, tak formet med strykejern og palmer er bare noe av innholdet på nye Pigalle.

Da Pigalles nye barsjef Anne Maurseth (27) fikk spørsmål om hva som manglet på Oslos utelivsscene, var svaret lett; en moderne tolkning av cocktailbaren anno 1920 i art deco-stil. Og det fikk hun.

Trappen svinger elegant opp til annen etasje fra Olympen – eller Lompa, østkantens populære mat- og ølhall. Her har det skjedd ting. ­Interiøret som hang igjen fra 1980-tallet da en kinesisk familie drev Lompa og diskoteket ovenpå, er røsket ut. Swingdansegulvet og den runde baren er borte. Nå er lokalet fylt med spesialdesignede møbler, speil og taklamper, håndlagde, keramiske gulvfliser fra Vietnam, en ­separat vinterhage og et tak i buet eikefinér, alt i regi av Tuvalu arkitekter.

Håndverkere har stått tålmodig og varmet treet med strykejern for å få bøyd taket, og rommene er fylt med palmer – et annet sus fra 1920-tallets utescene.

Drinkene, derimot, tilhører ingen gitt epoke, barsjefen har tatt seg friheter, lekt med smaker og laget et drinkkart kun bestående av husets egne. Tre ulike drinker er også å få på tappekran, i tillegg til utvalgte ølsorter.

Pigalle åpnet dørene i 1965 som et av Oslos ­aller første diskotek, og har vært go-go-bar, konsertscene og rockabillysted, før den art deco- og bauhaus-inspirerte forvandlingen.

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.