Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Lag varm rødvin med pepper og madeira

Tekst
Vinho Quente med madeira og pepper.

Vinho Quente med madeira og pepper.

Slå til med denne varme rødvinsdrinken til romjulens juleselskaper.

Det finnes pepper og det finnes pepper. Er du så heldig å være i besittelse av en av de virkelig gode aromatiske typene som penjapepper, eller villpepper som voatsiperifery er denne drikken en perfekt måte å la de skinne på.

Det du trenger en rødvin, madeira, honning og pepper, og vips du har en drink som både varmer og fasinerer med sitt lekre pepperpreg og krydrede frukt. Men husk å rist pepperen i en varm stekepanne først, for å frem alle aromaene.

Å bruke pepper i vin høres kanskje rart ut, men i deler av verden er det helt vanlig. Blant annet i Moldova lager de den varme vindrikken Izvar med rødvin og pepper. Blander man i madeira sånn som de gjør i Portugal blir det en fin blanding av Izvar og Quente. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

-
+

Vinho quente

  • 1 stkFlaske portugisisk rødvin
  • 1 stkHalvflaske søt eller halvtørr madeira
  • 100 gHonning
  • 4 ssRistede pepperkorn

Slik gjør du:

  • Varm opp rødvin, madeira og honning sammen med pepperkorn som på forhånd er ristet litt i en varm stekepanne for å få frem de fine aromaene. Bruk gjerne langpepper, penjapepper eller andre aromatiske peppertyper.
  • La det hele stå på varme i rundt 10 minutter.
  • Server i forvarmede glass, gjerne med pepper i.