Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Alpinist Bjørnar Neteland deler sin oppskrift på Vegansk taco for smak.no.

Alpinist Bjørnar Neteland deler sin oppskrift på Vegansk taco for smak.no.

Prøv vegansk taco

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ingrid Røise Kielland publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

– Denne er så grisegod, sier landslagsalpinist Bjørnar Neteland om sin veganske taco-variant.

Når landslagsalpinist Bjørnar Neteland ikke står på ski, lager han mat - men kun av planter. Han spiser verken kjøtt, fisk eller melk, men denne veganske tacoen slår alltid an, huset blir fullt, av venner og skifolk, forteller Neteland - og nevner at kollega Kjetil Jansrud er stor fan. Trikset er mye krydder, egenstekte linselefser og en frisk krem av cashewnøtter.

– Det meste jeg lager er på gefuhlen, men akkurat denne tacoen er så grisegod at den måtte skrives ned, sier Neteland. Prøv selv!

-
+

Guacamole

  • 2.5 avokado
  • 0.5 busk koriander
  • 1.5 fedd hvitløk
  • chili etter eget ønske
  • lime
  • 1 sseddik (en hemmelig ingrediens)
  • salt og pepper

Mangosalsa

  • 2 mango
  • 2 lime (saften)
  • 1 busk koriander
  • 0.5 rødløk
  • chili (etter ønske)

Cashewkrem (rømme-erstatning)

  • 1 pakke cashewnøtter
  • 1 sitron (saften)
  • 1 tseddik
  • 1 finger ingefær
  • salt og pepper

«Kjøttet»

  • chili etter eget ønske
  • 3 stkhvitløksfedd
  • 1 stkløk
  • 3 stksopp
  • 2 pakker moste tomater
  • 1 pakke svarte kidneybønner
  • paprikakrydder
  • spisskummin
  • koriander
  • mørk sjokolade

Grønnkålguden

  • 1 pakke grønnkål
  • 0.5 lime (saften)
  • chili (etter ønske)
  • honning/sirup

Søtpotet og rødbeter i båter

  • 2 store søtpotet
  • 1 stor rødbet
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ssolje
  • lime (saften)
  • soyasaus (en skvett)
  • chili (etter ønske)

Lefser

  • 3 dllinser
  • 1 tssalt

Slik gjør du


Guacamole:

  • Bland avokadoer, en halv busk koriander, et par fedd hvitløk og chili etter ønske.
  • Skvis inn en lime og litt eddik (1 ss, en hemmelig ingrediens)
  • Krydre med salt og pepper.

Mangosalsa:

  • Kutt opp mangoen i små terninger og bland med saften av to lime, en hel busk fersk koriander, en halv finhakket rødløk og fersk chili etter ønske.

Cashewkrem (rømme-erstatning):

  • Bløtlegg en pakke cashewnøtter i varmt vann, minst 30 min.
  • Smak til med sitronsaft, litt vann og kjør i blenderen.
  • Tilsett salt, 1 ts eddik og en finger ingefær. Blend igjen.

«Kjøttet»:

  • Stek litt chili, tre hvitløkfedd og en løk.
  • Hiv oppi tre sopp når det begynner å bli deilig.
  • Tilsett to pakker moste tomater pluss en pakke kidneybønner.
  • Mos dette grovt sammen før du tilsetter to pakker med svarte kidneybønner.
  • Krydre med mye spisskummen, koriander og paprikakrydder.
  • La det putre så lenge som mulig.
  • Ønsker du å være ekstra fancy, så hiver du oppi litt mørk sjokolade på slutten.

Grønnkålguden:

  • Hiv en pakke grønnkål uten stilk oppi en bolle.
  • Skvis en halv lime, hakket chili og litt honning/sirup og salt.
  • Stekes i ovnen til de blir sprø.

Søtpotet og rødbeter i båter:

  • Kutt opp to store søtpoteter og en stor rødbet i terninger, og legg i ildfast form.
  • Hell på marinade av to hvitløkfedd, to ss olje, saften av en lime, en skvett soyasaus og chili etter ønske.
  • Stek på 200 grader til gjennomstekt.

Lefser:

  • Skyll og bløtlegg 3 dl linser i 6 dl vann over natten (minst 6 timer). Hell både vann og linser over i en blender, tilsett 1 ts salt og kjør i vei.
  • (Viktig: Vannet som linsene ligger i, må være med i blenderen, ikke skyll).
  • Blend til det har blitt en jevn masse. Stekes i stekepanne.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.