Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

vegetarmat

Helbakt blomkål med yoghurtdressing og solsikkekjerner

– Grønnsaker trenger ikke være møre
Oppskrift på helbakt blomkål med yoghurtdressing og solsikkekjerner av Karl Torbjørn Andersen

Oppskrift på helbakt blomkål med yoghurtdressing og solsikkekjerner av Karl Torbjørn Andersen

-
+

Helbakt blomkål med yoghurtdressing og solsikkekjerner

  • 1.00 stk blomkål
  • 0.25 sitron, juicen (skal helles over blomkålen før servering)

Puffede solsikkekjerner

  • 100.00 g solsikkekjerner
  • 1.00 dl solsikkeolje
  • 1.00 dl vann
  • 0.50 ts salt

Dressing

  • 2.00 ss yoghurt
  • 2.00 ss rømme
  • 2.00 ss kapers, grovhakket
  • 2.00 ss sylteagurk/cornichons
  • 1.00 sitron, zest
  • sitronjuice
  • salt

Smørdampet blomkålstilk

  • 1.00 stk blomkålstilk
  • 1.00 ss smør

Slik gjør du

  • Ta blomkålen ut av «stilk-kransen» og ta vare på kransen.
  • Legg blomkålen i en ildfast form og ha på olivenolje, salt og pepper.
  • Bak på 240 grader i 10-20 minutter, avhengig av ovn. Her vil man oppnå en rask karamellisering og samtidig bevare noe av strukturen i blomkålen. Hell gjerne på mer olivenolje underveis i stekeprosessen for å hindre uttørking.

Puffede solsikkekjerner

  • De puffede solsikkekjernene bør lages på forhånd for å slippe stress.
  • Ha kjerner, olje, salt og vann i en kjele og kok til vannet fordamper og kjernene begynner å steke.
  • Når de har fått fin farge og har poppet, sil av oljen og avkjøl kjernene på et brett med papir.
  • Smak eventuelt til med mer salt.

Smørdampet blomkålstilk

  • Kok blomkålstilken i 1 minutt i kokende, saltet vann.
  • Ta stilken ut, smak til med flaksalt og en spiseskje smeltet smør.
  • Ved anretning, dryss over karse.