Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Vegetarmat

Thaisalat med mango og currykokosdressing

Thaisalat

Thaisalat

-
+

Thaisalat med mango og currykokosdressing

  • 2 håndfuller grønn salatblanding
  • 1.00 stk avokado i skiver
  • 0.50 stk mango i skiver (eller mer, om du vil)
  • 1.00 stk vårløk, finhakket
  • 2.00 ss tørristede peanøtter
  • Frisk koriander
  • Valgfritt: 200 gram naturell tofu, stekt i panne eller bakt i ovn

Kokos- og currydressing

  • 2.50 dl ren kokosmelk (ikke light)
  • 2.00 ss peanøttsmør
  • 2.00 ts currypaste
  • 1 lime, presset

Slik gjør du

Du kan, om du vil, kjøre alle ingrediensene til dressingen i en blender eller stavmikser, men jeg visper dem bare sammen for hånd, det går helt fint. Sett den kaldt så lenge du har tid til å la den stå i fred.

Vask og gjør klar salatingrediensene, og bland dem sammen enten i en serveringsbolle eller porsjonsfat. Strø frisk koriander og peanøtter over til slutt, og server med dressing. Masse dressing!

Les mer om Mia Frogners kokebok Grønn Bonanza