Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Verdens beste vinkelner er svensk

Tekst
Arvid Rosengren utfører sin siste oppgave under verdensmesterskapet for vinkelnere i går, som gikk av stabelen i Mendoza, Argentina. Foto: AFP PHOTO / Pachy Reynoso

Arvid Rosengren utfører sin siste oppgave under verdensmesterskapet for vinkelnere i går, som gikk av stabelen i Mendoza, Argentina. Foto: AFP PHOTO / Pachy Reynoso

Mens norske Henrik Dahl Jansen kom på 11 plass under nattens verdensmesterskap i Mendoza, Argentina.

- Det føles helt fantastisk, det var en drøm å våkne opp i dag tidlig, forteller en overlykkelig Arvid Rosengren på telefon fra Argentina. Jeg gjorde ikke en perfekt finale, så jeg ble veldig overrasket når jeg ble ropt opp som vinner.

I natt norsk tid ble svensken kåret til verdens beste vinkelner (sommelier) i det 15. verdensmesterskapet, som foregikk i Mendoza, Argentina. Av 61 deltagere gikk 15 videre til semifinalen. Alle de nordiske deltagerene, inkludert norske Henrik Dahl Jahnsen var blandt de som gikk videre fra den innledende runden. Finalen ble i sin helhet livestreamet på youtube i går kveld.

I finalen skulle, i tillegg til svenske Rosengren, frankmannen David Biraud, og franskfødte Julie Dupoy som konkurrerte for Irland - opp på scenen og utføre en rekke praktiske oppgaver på tid. Den som mestret presset og behersket blindsmaking av vin og brennevin, dekantering, og å finne feil i vinkart foran 500 tilskuere i en gammel teatersal i Mendoza by, aller best, var altså Arvid Rosengren som for tiden arbeider på restauranten Charlie Bird i New York.

- Jeg reiser tilbake til New York i morgen og skal på jobb i overimorgen, sier Rosengren. Det er bare å komme seg tilbake til hverdagen, legger han til. Samtidig som det skal bli deilig og ikke lese til verdensmesterskapet lenger.

Norske Henrik Dahl Jahnsen endte på en 11. plass. Han er til dagelig å finne på Bølgen & Moi i Krstiansand og Ny Hellesund.

Les mer om mat og vin på smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner