Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Klassiker fra Kingston. Grillet jamaicansk jerk--kylling med kokosnøttris, karamellisert ananas og en mild mango- og avokadosalsa.

Klassiker fra Kingston. Grillet jamaicansk jerk--kylling med kokosnøttris, karamellisert ananas og en mild mango- og avokadosalsa.

Det karibiske kjøkkenet er påvirket av både afrikanske, kinesiske og indiske tradisjoner – og norsk klippfisk

Tekst

Vil du få varsel hver gang Torgrim Eggen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Torgrim Eggen tester ut Karibias klassikere på kjøkkenet.

Før det het dagligvarehandel, het det kolonialhandel. Det var der alminnelige nordmenn, som for det meste levde i en form for naturalhusholdning, kunne kjøpe varer fra «koloniene» – kaffe, sukker, tobakk, te, sjokolade, krydder og ris, og etter hvert bananer og appelsiner.

Mye av dette, kanskje det meste, ble produsert under slaverilignende forhold, men i en førglobalisert verden hadde man knapt noen berøring med problemet.

Alle