Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Druetyveri til 400.000 kroner

Tekst
Phillippe Guigal er tredje generasjon av vinmakere i den kjente vinfamilien Guigal i Nord-Rhône. Foto:

Phillippe Guigal er tredje generasjon av vinmakere i den kjente vinfamilien Guigal i Nord-Rhône. Foto:

Druer med en verdi på over 400.000 kroner er blitt stjålet fra Guigals beste vinmark i Condrieu.

Da Philippe Guigal og hans far Marcel Guigal skulle plukke druene om morgenen den 11. september, var de allerede plukket. Druene skulle brukes i deres sjeldne cuvée fra Condrieu, Luminescence, en vin som bare har vært produsert to ganger tidligere: i 1999 og 2003.

- Noen hadde plukket druene våre, det var veldig frustrerende, sier Philippe Guigal til Decanter.com i en kommentar. 2015 er en perfekt årgang i Rhône, og vi kommer til å lage vinen tross alt, da to tredeler av vinmarken er urørt.

- Dette er en vin det lages veldig lite av, og vi har ikke solgt den i Norge tidligere, sier Christopher Moestue i importøren Moestue Grape Selections til Smak.

- Det er en søtlig vin laget i lys av lokale tradisjoner i Condrieu, noe som gjør den litt vanskelig å selge i Norge. Dette til tross for at det er en fantastisk vin, legger han til.

Om 2015-årgangen av denne vinen kommer til Norge er ikke bestemt.

De beste vinene til høstens viltkjøtt 

- 2015 er den beste årgangen jeg har opplevd på 55 år, sier Marcel Guigal til Decanter.com.

Guigal sier at tyveriet virker planlagt, da veien til vinmarken er en blindvei.

Luminescence koster rundt 400 kroner for en halvflaske, noe som betyr at Guigal mistet druer for rundt 400.000 kroner på en natt.
 

Kjempen i Rhône. Som både vinforhandler og vinprodusent med leveringsavtale med over 850 drueprodusenter i Rhône-dalen, er familien Guigal en av de aller største aktørene i regionen. I alt fra deres enkle Côtes-du-Rhône til deres toppvin La Turque er det en gjennomgående signatur og imponerende kvalitet som år etter år holdes stabil.

Marcel Guigal tok over vinhuset i 1961, bare 17 år gammel. Han gjorde seg raskt bemerket, og da ordføreren i Ampuis besluttet å lage et moderne byggefelt i vinmarkene, troppet unge Marcel opp på rådhuset for å protestere. Dette førte til at de 2400 år gamle vinterrassene som romerne etterlot seg, ble bevart. I dag fremstår Ampuis som et vinparadis med noen av de mest imponerende vinmarkene i verden.

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.