Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Vidunderlig rosémagnum fra Provence

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Fredag morgen kommer det nye viner i hyllene på Polet.

Fredag morgen kommer det nye viner i hyllene på Polet.

Fra 60 til 90 poeng. Her er Polets nye hylleviner i juli.

Mens noen viner dufter som et duftlys fra Ikea, er andre perfekt modne rødviner som er med på å løfte inntrykket av en hel vinregion. Med andre ord er variasjonen på kvaliteten enorm blant de 58 nye vinene i Polets hyller.

Vellykket fra Provence

De fleste nordmenn forbinder Provence med lette og bleke roséviner. Men denne regionen vi ynder å tilbringe sommeren i, har så mye mer å by på enn det.

Hele fem strålende rødviner fra Provence lanseres i tillegg til fem roséviner som innehar mer fylde enn vanlig. Noen av de beste kjøpene på hele slippet finnes her. I tillegg kommer det tre hvitviner fra Provence. Har man ikke booket ferien til Rivieraen i år, kan disse vinene være med på å gi den provençalske sommerfølelsen.

Andre sommerviner som Polet satser på i juli, er de perlende pet nat-vinene som har tatt verden med storm. Fem nyheter kommer i kategorien av ufiltrerte og lett boblende viner, hvor nok Biokults utgave er det beste kjøpet til bare 150 kroner.

De nye grillvinene

Pinot noir fra de mer ukjente delene av vinens verden er et annet fokusområde i juli. Og endelig er viner fra Argentinas fjellrike og kjølige region Patagonia i sør tilgjengelig i hyllene på Polet.

Sammen med en nyhet på samme drue fra Australia og to fra California utgjør de en håndfull perfekte viner til sommerens grillkvelder. Da særlig til litt lysere kjøtt som svin, kylling og kalv samt marinerte utgaver, da vinene har en delikat fruktsødme i tillegg til lett tannin som takler en krydret marinade.

Les anmeldelse av 575 nyheter på Polet i juli her

(Vilkår)

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner