Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Test av beaujolais nouveau 2018.

Test av beaujolais nouveau 2018.

Årets ferskeste vin slippes i dag

Tekst

Vinen som skapte furore og lange køer på 1980-tallet har fått en renessanse.

I dag slippes det 25.326 flasker med Beaujolais Nouveau fra høstens druer.

Og en ting er klart, kvaliteten har steget, så har du ikke gjort det allerede så er det på tide å børste støv av den gamle klassikeren igjen.
I en årrekke har vinbøndene i Beaujolais gitt verden en første smaksprøve på årets årgang. Det blir en liten førpremiere på hva vi kan vente oss fra 2018-årgangen i fremtiden.
Vinen beaujolais nouveau er både elsket og hatet, men tradisjonen tro slippes den i dag, som de har gjort hver tredje torsdag i november i 65 år.

Små på topp

I følge vinbøndene i Beaujolais har den varme sommeren i år ført til en årgang som beskrives som historisk og legendarisk. En våt vinter gav jorden mye vann som gjorde at vinstokkene ikke led noe stress. Etter en varm sommer ble perfekte druene høstet inn relativt tidlig, og resultatet er fargerike, fyldige og konsentrerte viner med silkemyke tanniner.

Vi har testet 18 av de totalt 34 beaujolaisene som kommer på Polet. Og småprodusentene er jevnt over på et høyt nivå til nouveau å være. Mens de store ligger fortsatt en hakk under, men så er de også rimeligere.

Vin på fremgang

Selv om det meste som lanseres av beaujolais nouveau er av det høyst ordinære slaget, dukker det nå opp flere viner det kan være verdt å få med seg. Noen produsenter lager faktisk seriøs beaujolais nouveau. De gjærer blant annet vinene sine helt ut. Resultatet er en mer vellykket stil sammenlignet med de tradisjonelle vinene laget på Maceration Carbonique.

Disse vinene er ikke tilgjengelig på polets nettbutikk, og er ikke mulig å bestille. Men et utvalg blir tilgjengelig på en mengde polutsalg rundt om i landet ved åpning i dag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner