Årets første vin er her

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Årets ferskeste vin beaujolais er her. I i morgen tidlig slippes årets beaujolais nouveau 2017.

Årets ferskeste vin beaujolais er her. I i morgen tidlig slippes årets beaujolais nouveau 2017.

Liten årgang til tross, i morgen tidlig slippes årets beaujolais nouveau 2017. Det er på tide å børste støv av denne klassikeren igjen.

I en årrekke har vinbøndene i Beaujolais gitt verden den første smaksprøven på årets årgang. Vinen beaujolais noveau er både elsket og hatet, men tradisjonen tro slippes dem i morgen, som de har gjort hver tredje torsdag i november i 65 år.

Magert år

Vinen som skapte furore og lange køer på 1980-tallet, har den fått en renessanse. Kvalitetsnivået har steget, og det er kanskje på tide å børste støv av en gammel klassiker igjen. Om ikke annet for å få en liten førpremiere på hva vi kan vente oss fra 2017-årgangen i fremtiden. For året 2017 har ikke vært snilt mot vinbøndene i Beaujolais. Flere har mistet alt eller store deler av druene til en kraftig vårfrost og to heftige hagelbyger som herjet i vinmarkene. Det hele etterfulgt av en tørr sommer. Høsten kom med etterlengtet regn, og druene ble høstet inn de to første ukene i september. Men selv om 2017 bød på en liten innhøsting er kvaliteten der. Vinene er ferske og saftige med en lett eleganse og frisk syre.

Høyere kvalitet

Selv om det meste som lanseres av beaujolais nouveau er av det høyst ordinære slaget, dukker det nå opp flere viner det kan være verdt å få med seg. Noen produsenter lager faktisk seriøs beaujolais nouveau. De gjærer blant annet vinene sine helt ut. Resultatet er en mer vellykket stil sammenlignet med de tradisjonelle vinene laget på Maceration Carbonique.

Disse vinene er ikke tilgjengelig på polets nettbutikk, og er ikke mulig å bestille. Men et utvalg blir tilgjengelig på en mengde polutsalg rundt om i landet ved åpning i morgen.(Vilkår)

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner