Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Et knippe av de beste kjøpene ved Polets champagne og chablisslipp på torsdag.

Et knippe av de beste kjøpene ved Polets champagne og chablisslipp på torsdag.

Legendariske bobler

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

På torsdag kan du sikre deg legendariske champagner under Vinmonopolets spesialslipp.

Året 2008 er kanskje den beste årgangen Champagne noensinne har hatt. Det startet magert, med vårfrost og en ganske ordinær sommer. Men rett før finanskrisen var et faktum i september, leverte høstværet ekstraordinære dager med sol som ga druene akkurat den rette modningen.

Mange sammenligner årgangen med den sagnomsuste 1996, men sannheten er at 2008 er mer konsistent og har mer fylde og modenhet, karakter og friskhet. Og feilene, som å høste druene for tidlig – som mange av produsentene gjorde i 1996 – ble ikke gjort i 2008.

De fleste store husene har lansert sin årgangschampagne fra '08 allerede, men selv om det fortsatt er noen igjen, så minker det på mulighetene til å sikre seg noen flasker.

Torsdag førstkommende slipper Vinmonopolets spesialbutikker 129 forskjellige viner fordelt på 19.327 flasker, hvorav 61 champagner som en rekke kommer fra akkurat 2008. I tillegg til dette kommer en rekke på 42 sjeldne hvitviner fra Chablis, Loire og 13 forskjellige musserende fra England, samt noen få røde godbiter fra Bordeaux, Loire og Armenia.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.