<p>Strålende hvitviner laget av chardonnay finnes over hele verden. Her er et knippe favoritter fra England, Tyskland, USA og Sør-Afrika.</p>

Strålende hvitviner laget av chardonnay finnes over hele verden. Her er et knippe favoritter fra England, Tyskland, USA og Sør-Afrika.

Chardonnay fra hele verden

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Druen chardonnay må nødvendigvis ikke komme fra Frankrike for å kunne lage imponerende hvitviner.

Den er druen bak verdens mest kostbare hvitviner og champagner. Den har en egen evne til å reflektere karakteren av stedet den vokser på – kanskje tydeligere enn noen annen drue. Og med sine 199.632 hektar er den også verdens nest mest plantede hvitvinsdrue.

Chardonnay har liksom alt en vinbonde kan ønske seg, og alt en konsument ønsker å drikke. Den har fylde og friskhet, samtidig som den harmonerer veldig godt sammen med eikefat.

Mest sannsynlig stammer den fra landsbyen med samme navn i Mâcon i Burgund. Men hvor lenge den har vært dyrket vet man ikke sikkert. For første gang den ble nevnt var så sent som på 1600-tallet. En ting er sikkert er at chardonnay lager noen av verdens beste og ikke minst matvennlige hvitviner.

Men de må ikke komme fra Chablis, Champagne eller Burgund. Derfor har jeg plukket ut mine favoritter fra hele den chardonnaydyrkede vinverdenen utenfor Frankrike.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner