Gode bordeaux-kjøp på Gardermoen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

2012 er en undervudert årgang i Bordeaux. Her er flere gode kjøp fra taxfree-butikken på Oslo Lufthavn og på Vinmonopolet.

2012 var et utfordrende år med ujevn blomstring og reduserte avlinger. Noen produsenter har likevel skapt viner med en tett og nyansert frukt med moderate alkoholnivåer og faste tanniner. Vinene er kjølige og balanserte, men mangler de store årenes raffinement.

2009- og 2010-årgangene i Bordeaux ble begge proklamert som noen av de beste i vårt århundre, selv om det er tidlig å si, med tanke på at det var 90 år igjen av det. 2011 var beskrevet som en katastrofe. Da 2012 kom, gikk prisene ned, og fordi 2012 var en værmessig vanskelig årgang var forhåpninger lave.

Men årgangen viser seg å være bedre enn ventet. Klassiske, slanke og kjølige viner som ikke trenger uendelig mye lagring, er resultatet. Vinene fra østsiden i Bordeaux fremstår hakket hvassere enn dem fra Medoc. I tillegg er dette årgangen for å satse på slottenes førstevin, da andrevinen i flere tilfeller er blitt tildelt de mindre modne druene. Produsenter som ikke har vært redde for lave avlinger og som vært dyktige i sorteringsarbeidet har likevel skapt viner med en tett og nyansert frukt med moderate alkoholnivåer og faste tanniner. Noen av dem blir tidlig tilgjengelige og er klassiske og lekre. Nå er det flere andreviner fra renommerte slott tilgjengelig. I tillegg til noen hvite tørre godbiter som nok har godt av mer kjellertid enn de røde.

(Vilkår)

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner