Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hva med en moden riesling fra 1997?

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Den stupbratte vinmarken Brauneberger Juffer Sonnenuhr i Mosel leverer varene i 2015 også.

Den stupbratte vinmarken Brauneberger Juffer Sonnenuhr i Mosel leverer varene i 2015 også.

Nå er det mulig å kjøpe en perfekt moden 20 år gammel riesling spätlese.

Nå kommer en rekke gode vinternyheter fra Tyskland.

De som utmerket seg, var vinene fra Fritz Haag og deres strålende vinmark Brauneberger Juffer, årgang 2015. Med en klokkeren frukt og delikat mineralitet har Oliver Haag levert varene i denne nye, legendariske årgangen.

Vinmarkene til vin produsent Fritz Haag i Brauneberger Juffer Sonnenuhr. 

Vinmarkene til vin produsent Fritz Haag i Brauneberger Juffer Sonnenuhr. 

Mirakelårgang

2015 var den tørreste og varmeste årgangen på lenge i Tyskland, enda varmere og tørrere enn 2003. Gjennomgående høye temperaturer i vinmarkene fører generelt til høyere fotosyntese, høyere mostvekt, høyere alkohol og lavere syre. Men dette skjedde altså ikke i 2015. Årgangen gav druer med et tykt drueskall, krystallklare aromaer og høy syre.

I vinmarkene så det ut som i et «normalt» år. Plantene var grønne og friske. Været forandret seg også i september og vi fikk en etterlengtet dose av regn. Det ble kjøligere utover høsten. Det var som om druene ble plassert i et kjøleskap.

De tørre rieslingene fra årgangen har en saftig og lineær fruktkarakter, krisp syrestruktur og er aldri skjemmet av høy alkohol. Mens de søte blir sammenlignet med legendariske 1971. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.