Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

DNs vinsøk blir enda bedre

Tekst

Vil du få varsel hver gang Sarah Hambro publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

DNs vinanmelder Merete Bø har smakt 12.000 viner hvert år – i snart 15 år. Med nylanseringen av DNs vinsøk, blir det mye lettere å bruke Norges største vindatabase.

Når DNs vinsøk lanseres i en ny og forbedret utgave i dag, blir det med helt ny design og flere brukervennlige funksjoner.

– Vi vet at vin er viktig for våre lesere, og de siste årene har vi løftet vinjournalistikken vår med blant annet eget nyhetsbrev, webinarer og ikke minst podkasten «Jeg kan ingenting om vin». Nå er vi stolte over at vi også kan tilby abonnentene våre det beste vinsøket i Norge, sier Live Fedog Thorsen, DNs redaktør for historiefortelling og livsstil.

DNs vinsøk var allerede blant de største og mest rikholdige i Norge. Siden vinanmelder Merete Bø begynte i 2007, har hun smakt 12.000 viner eller mer hvert år, og alle anmeldelsene er lagret i DNs vindatabase.

Nå får vinsøket en rekke nye funksjoner og vil bli betydelig mer brukervennlig.

Skann og les

For første gang i Norge vil det bli mulig å skanne strekkoden på flaskene Vinmonopolet har i sortimentet og komme rett til anmeldelsen av den aktuelle vinen, enten brukerne står foran polhyllene med mobilen i hånden eller sitter i en middag hos venner eller på restaurant.

Dessuten er brukernes aller største ønske tatt hensyn til:

– Jeg gleder meg veldig til å kunne tilby akkurat det folk har spurt mest om: bilde av flaskene. Vi er veldig glade for at vi nå kan ha foto av det vi anmelder, sier Merete Bø, DNs vinanmelder.

Vinsøket har også en funksjon der brukerne kan lage egne lister over viner de har eller ønsker seg, med tilhørende vurderinger og smaksnotater. I tillegg til en rekke nye filtre, og muligheten til å lagre søk for rask filtrering senere.

Stor forbedring

– Når du bruker så mye tid på å smake vin som jeg gjør, er det fint at det ikke bare forsvinner i det store gapet av en database. Den nye databasen blir lett å orientere seg i, sier Merete Bø.

– Målet er at den skal være lettere å bruke og være stedet du går til når du står på Polet og lurer på hva du skal kjøpe, sier Bø.

Det nye vinsøket inngår i DNs premiumsatsing på vinstoff. Mens vindatabasen hittil har vært åpen for alle, vil den nå være tilgjengelig for Total-abonnenter.

– Målet var å gjøre vinsøket så bra og brukervennlig at det er verdt å abonnere på, sier Live Fedog Thorsen.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.