Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Thomas Giertsen og Merete Bø står bak DNs vinpodkast.

Thomas Giertsen og Merete Bø står bak DNs vinpodkast.

Ny vinpodkast ute: – Det er nok derfor det drikkes mer beaujolais på Grünerløkka enn noe annet sted i Norge

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

I morgen slippes årets ferskeste beaujolais på Polet. I ukens episode av podkasten «Jeg kan ingenting om vin» snakker Thomas Giertsen og Merete Bø om hva det er med beaujolais.

– Hvorfor er plutselig beaujolais blitt så trendy? Og hva er forskjellen på vanlig beaujolais og beaujolais nouveau? spør Thomas Giertsen i ukens episode av Dagens Næringslivs podkast «Jeg kan ingenting om vin».

– Beaujolais er nærmest blitt en reaksjon mot Sentral-Burgund og de høye prisene der, sier Merete Bø.

– En god beaujolais koster mellom 200–300 kroner, og er i mange tilfeller laget av unge fremadstormende vinprodusenter som våger å utfordre det konforme. Det er nok derfor det drikkes mer beaujolais på Grünerløkka enn noe annet sted i Norge. Og så er det ekstra kult at i en årrekke har vinbøndene i Beaujolais gitt verden en første smaksprøve på årets årgang. Det blir en liten førpremiere på hva vi kan vente oss fra 2020-årgangen i fremtiden.

I ukens episode av Dagens Næringslivs podkast «Jeg kan ingenting om vin», snakker Thomas Giertsen og vinjournalist Merete Bø om vinregionen Beaujolais i anledning det årlige slippet av årets ferskeste vin; beaujolais nouveau 2020 torsdag 19. november.

Hva bør du spise til beaujolais? Finnes det gode kjøp under 200 kroner? Er beaujolais mulig å lagre? Og hvilke produsenter er det verdt å kjøpe?

HER finner du nyeste episode av «Jeg kan ingenting om vin»!

Bruker du Spotify, er linken HER.

Hører du via Iphone trykker du HER.

Ellers går du inn på din podkastapp, søker etter «Jeg kan ingenting om vin» – lytt og abonner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Produsenter som nevnes i podkasten:

  • Yvon Métras
  • Guy Breton
  • Ch. Thivin
  • Foillard
  • Thevenet
  • Lapierre/Cambon
  • Jean -Paul Brun

Vinene i podkasten: