Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Vinflasker portvin. Maynards , Vinsanto, Saint-Joseph, Foradori, Chateau Nusar, Bukkuram.

Vinflasker portvin. Maynards , Vinsanto, Saint-Joseph, Foradori, Chateau Nusar, Bukkuram.

De 22 beste vinkjøpene på Polets novemberslipp

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Vi har testet over 1000 av Polets vinnyheter. Her er de 22 beste.

Med over 1300 nyheter i Polets nettbutikk og over 100 nyheter i hyllene, er novemberslippet et stort slipp med nesten altfor mye god vin. Og med julen rett rundt hjørnet, er november et ønsket slippstidspunkt for de fleste av Norges over 500 vinimportører. Problemet er bare at nyhetene drukner i mengden. For disse kommer i tillegg til de over 20.000 vinene som er tilgjengelig i en av verdens største vinbutikker.


Lest test av 1000 viner på novemberslippet her

Knapphetsvare

Stadig flere viner er så ettertraktede at det må kvoteres hvor mange flasker den enkelte kunde kan få kjøpe de første timene etter salgsstart klokken 08 fredag. Det er nok størst rift om produsenter som Ridge, Kistler, Occidental, Togni, Conterno, Keller, Fontodi, Gonon, Chapoutier, Faiveley, Ch. de la Tours og Bachelet-Monnot.

Men selv om man ikke skulle få tak i noen av disse, er det mye annet godt å velge mellom – særlig fra Midtøsten. Libanesiske Musar slipper en glimrende moden 1996-årgang på halvflaske, og for første gang kan man få kjøpt vin fra Syrias beste vineri, Bargylus, i Norge.

En vin det er verd å merke seg for alle som sverger til kartongvin, er burgunderprodusenten Roche de Bellenes strålende og delikate første rødvin på boks.

Øygleder

November og desember er måneder for dessertviner og hetviner. Det er derfor ekstra gledelig at det kommer flere gode eksemplarer også i Polets hyller. Særlig Bartolis søte Bukkuram, laget av tørkede druer på middelhavsøya Pantelleria, og Maynards 20 år gamle tawny portvin er verdt å få med seg. Det samme er Gaias vinsanto fra Santorini, og Oliveiras 14 år gamle hetvin fra Madeira som begge er i bestillingsutvalget. I et kvalitetsmagert hylleslipp er det derimot lite annet å trekke frem, bortsett fra Foradoris lekre rødvin laget av druen teroldego og Birichinos grenache fra USA.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.